1 augustus Los Angeles

Door Gabriëls - A long time ago

1 augustus  2008 omgeving Los Angeles

Verslag door: Ruben

 

Vanochtend zijn we om half 8 op gestaan met goede voornemens om vroeg op pad te gaan maar het was uiteindelijk 9 uur voordat we de camper startten.

Na veel gezoek  kwamen we ongeveer een uur later in de wijk Beverly hills, waar vooral ik mijn ogen uit keek naar de dure sportauto’s die ons passeerden en de zeer grote luxe villa’s. Hier wonen dus de echt rijke Amerikanen en dat is duidelijk te zien. Vervolgens zijn we nog even met de camper over de Rodeo Road gecrosst, één van de duurste winkelstraten ter wereld, was niet echt goed te zien. We vonden het niet de moeite waard om de camper te parkeren en rond te snuffelen terwijl dit de laatste dag is in L.A. waar nog zoveel meer te bewonderen valt.

Dus snel weer door naar het volgende doel: THE WALK OF FAME en de beroemde HOLLYWOOD letters!!! De weg er naar toe verliep niet geheel vlekkeloos, onderweg raakte we met onze zijspiegels een geparkeerde jeep, maar we hadden geen schade alleen mijn moeder had nog een beetje last van de schrik. Een dik half uur later zijn we aangekomen bij de Walk of Fame. Deze viel ons eerlijk gezegd een beetje tegen… op de stoep waren vele sterren achter elkaar getegeld met op iedere ster een belangijk figuur uit de Amerikaanse filmgeschiedenis. Gauw door naar de Hollywood letters voordat we straks nog een boete krijgen voor het parkeren van onze camper. Nadat we de Hollywood letters hadden gefotografeerd gingen we verder na Universial Studio’s. Ik kan nu al zeggen Universial Studios is echt een must om naar toe te gaan als je in L.A. bent. Eerst twijfelden we een beetje of het wel de moeite waard zou zijn maar we zijn achteraf zeer blij dat we er toch heen zijn gegaan. Het is een attractiepark met allerlei filmtrics er tussen door. Ook zijn er shows waarin stuntmannen te keer gaan en je kunt zien hoe de decors van de beroemde films zijn gemaakt, van Jaws tot Psycho, van Jurrasic Park tot de Simson's. Ik wil er niet te veel van verklappen maar ik ben er van overtuigd dat je een te gekke dag zult hebben ( ik ben geen reclame maker voor Universial studio’s hoor:P). We zijn er tot 9 uur in de avonds ( VS tijd) gebleven en toen weer lekker in ons campertje gestapt, waar ik dit reisverslag schrijf, terug gegaan naar de camping.

 

Na deze spannende, interessante, en leuke dag zullen we snel onze oogjes sluiten op onze mooie camping in Malibu, aan de Pacific Ocean.

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!