7 augustus In de Grand Canyon

Door Gabriëls - A long time ago

Grand Canyon, 7 augustus

door: Ruben

 

In de Grand Canyon hadden we een wat primitievere camping dan we hier gewend zijn in Amerika maar dat was helemaal niet erg. Op deze camping hadden we geen stroom en geen Internet dus hebben we enkele reisverslagen in te halen. Dit verslag schrijf ik dan ook een dag later als we op weg zijn naar Page.
 

Vanochtend zijn we vroeg op gestaan met het idee een flinke wandeling te maken dwars door de Grand Canyon. Door wat getreuzel bij het ontbijt en het uitzoeken van de wandeling was het uiteindelijk 10 uur voordat we vertrokken met nog niet echt een plan van wat we wilden doen, we zouden wel zien in verband met de warmte en de afstanden waarover we ons nog wel eens vergisten. Om ongeveer half 11 begonnen we aan de Kebaib Route die uit eindelijk zou leiden tot de Colorado River. Maar op de weg er heen zagen we alleen maar mensen terug komen (mensen die al heel vroeg vertrokken waren); geen van hen was bij de rivier gekomen, dat is in één dag niet te doen, er wordt zelfs voor gewaarschuwd vanwege het gevaar op uitputting en verdroging. Na een aantal super mooie view points komen we op de plek met een pad dat zou leiden tot de Colorado River maar er stond een bord bij waarop stond: THIS IS NOT A ONE DAY HIKING. Dus kozen we er verstandig voor om weer terug te lopen naar het begin punt het was ondertussen 35 graden Celsius. 's Middags weer terug gekomen bij de camping rond een uur of half 3 is Jos gaan hard lopen, Levine en ik gingen overgooien met een honkbal en ondertussen genoot Elisabeth van een koud glas wijn in de zon.

Om half 7 hebben we met zijn allen genoten van een heerlijke maaltijd, we hoopten op tijd klaar te kunnen zijn zodat we de zon in de Canyon konden zien verdwijnen. Maar we waren zoals gewoonlijk hier weer net te laat voor. Vlak voor het slapen gaan nog een kampvuur gemaakt om deze geweldige dag met het mooiste natuurwonder ter wereld af te sluiten.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!