15 augustus Paardrijden

Door Gabriëls - A long time ago

 

Door: Ruben

 

Na een kort ontbijt vertrekken Levine, Elisabeth en ik naar Ruby’s Inn waar wij een ochtendje paardrijden hebben geboekt. Mijn pa besluit niet mee te gaan, waarschijnlijk durft hij niet! Hij moet nog een probleem oplossen met de creditkaart. Die blijkt geblokkeerd te zijn omdat we deze te vaak hebben gebruikt, tenminste dat is de uitleg die hij van een caissière heeft gekregen. Gelukkig kon hij met zijn bankpas ergens pinnen Om half 10 precies hebben we alle drie een paard uitgekozen en zijn we klaar om onze eerste meters te paard maken! Elisabeth en ik zijn de ‘gelukkigen’ en hebben de sloomste paarden. Door af en toe in galop te rijden lukt het ons om bij de groep te blijven. We komen aan bij de Rim (= de rand) van de Bryce Canyon waar even tijd hebben om te genieten van het uitzicht en het maken van een mooie foto. Na een kleine 2 uur zijn we al weer terug. We vertellen pa onze belevenissen en wat hij allemaal heeft gemist. Hij weet ons te vertellen dat opa op Vilmos’ begrafenis is geweest.

 

Na de lunch gaan pa en ma nog een wandeling maken in het park, de canyon, Levine en ik hebben geen zin, dus wij kiezen er voor om ‘s middags lekker te zwemmen in het zwembad op de camping.

 

Ons diner is typisch Amerikaans: hamburgers van de barbecue, wraps, en salade. Tenslotte gaan we toch nog even naar Bryce canyon, met het idee om van de zonsondergang te genieten, maar daar zijn we te laat voor. Ondanks dat we de zon hebben gemist, die eigenlijk ook aan de verkeerde kant ondergaat, richten we ons nu maar op de maan en de sterren. We ontmoeten een oudere (retired) Amerikaan die nu vrijwillig parkranger is. Hij draagt een flinke telescoop bij zich en installeert deze op de rand van de canyon. Het is zo goed als volle maan, bovendien schijnt de maan volgens de ranger vandaag erg fel. Zo groot heb ik de maan nog nooit gezien, je kunt niet lang door de telescoop kijken, het licht is zo fel dat je er bijna door verblind raakt. De parkranger is een oude leraar die overal in de wereld op Amerikaanse legerbases heeft gewerkt. Hij leert ons veel over de sterren en laat ons behalve de maan ook Jupiter  en zijn 4 manen door zijn telescoop zien!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!