19 augustus Mono lake en Yosemite

Door Gabriëls - A long time ago

19 augustus van  Mono Lake naar Yosemite.

 

Jos en Elisabeth staan op tijd op en laten de jongens nog even door slapen. Jos beschrijft de dag van aankomst in Momo Lake en Elisabeth gaat naar het plaatselijke Toeristen Informatiepunt om te vragen naar een goede zwemplek in het lake. Ze is benieuwd naar het MonoLake, het zoute meer, zal je in deze dode zee een zelfde ervaring kunnen hebben zoals in de dode zee in Israël. Onderweg naar het informatiepunt ontdekt ze en een grocery, waar heerlijke cimanonrolls in de vitrine liggen.Ze neemt er vier mee en weet met deze lekkernij de jongens uit bed te krijgen voor het ontbiijt. Jos is helemaal verrukt van de rolls, net gebakjes en ja ze zijn heerlijk. Na al het kleffe brood en de cereals (cornflakes) is dit een welkome afwisseling.

We vertrekken na het ontbijt naar Monolake en we zijn verrast over de schoonheid van het meer, zoutpilaren rijzen op uit het water en het water is heel zacht en heel zout natuurlijk. Jos en Elisabeth gaan zwemmen, maar Ruben en Levine geloven het wel, ze vinden het te koud. Ja, je leest het goed te koud, we hebben onze eerste iets bewolkte ochtend en het is hier hoger gelegen in de bergen veel kouder. Na een korte ietwat teleurstellende zwemervaring, het drijven op het zoute water voel je nauwelijks, douchen we ons af in onze comfortabele camper.

We vetrekken richting Yosemite waar we de Tiogapas (3031 meter) over gaan. Prachtige natuur, wel spannend rijden in de bergen met de camper. Gelukkig heeft Jos veel ervaring met rijden in de bergen en manoeuvreert hij ons veilig en vlot door het park. Ook weer gigantische afstanden leggen we af; we rijden tot Wawona ruim 6 uur incl. uur pauze en een wandeling. We stoppen bij een mooi bergmeer om te lunchen. Ruben en Levine willen graag een tosti maken, want ze vinden het brood niet lekker.Veel tijd gunnen ze de tosti niet om lekker bruin te worden en daarmee veroorzaken ze bijna een camperbrand. Gelukkig dat het alarmsysteem goed werkt en dat we schuursponsjes hebben om de pan te reinigen.

Halverwege onze tocht, we hebben een camping geboekt in het zuidelijkste puntje van het park(Wawona) stoppen we voor viewpoints en zien we de machtige berg El Capitain en maken we een wandeling bij een Grove met sequoiabomen. Enorme bomen met gigantiche stammen met een dwars doorsnede van wel 3 of 4 meter.We maken mooie foto’s.

Nog een uurtje en dan komen we bij de camping aan. Op zo’n mooie camping hebben we nog nooit gestaan. Aan een mooie bergbeek met klein de poeltjes waarin je kunst zwemmen slaan we ons kamp op. Bij iedere campingplaats staat natuurlijk een barbecue rooster maar hier staat ook nog een grote bak waarin we vuur kunnen stoken  Hout zoeken en fikkie stoken. Levine maakt er weer een heel groot kampvuur en we genieten van een heerlijke spaghetti. We moeten ons voedsel opslaan in een speciale kastje dat op ieder kampeerplaats staat, dit om te voorkomen dat de beren ons aanvallen in de camper. Overal staan borden, aanwijzingen, voorbeelden van beren die autos’open gebroken hebbenom ons te waarschuwen voor de beren en geen voedsel te laten slingeren buiten de camper of je tent. Spannend, we maken nog grappen over aangevallen worden door een beer. En we hopen dat we een beer gaan zien.  Halverwege de nacht word ik (Elisabeth) af en toe wakker en kijk naar buiten of er al sporen van de beer te zien zijn.

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!