26 augustus naar Malibu

Door Gabriëls - A long time ago

 

Jos en Elisabeth staan om 7 uur op. De jongens slapen door terwijl we op weg gaan naar Malibu onze laatste camping waar we ook gestart zijn. We kijken ernaar uit om weer op deze mooie terrascamping met ‘oceanview’ te gaan staan en om te zwemmen in de heerlijke oceaan. De branding was daar bijna een maand gelden heel pitttig en we hopen dat nu weer mee te maken. De reis verloopt vlot; we tuffen dit keer lekker door. Jos en ik mijmeren over hoe fijn we het hebben gehad in Amerika, over wat we allemaal hebben gezien, de enorme ruimte, het natuurschoon en de bijzondere steden, overal waar we komen is het opnieuw een belevenis en ontmoeten we vriendelijke Amerikanen. Ik ben gecharmeerd van het reizen met de camper en we zijn blij dat het zo goed is gegaan met de jongens. We zitten al ruim 4 weken dicht op elkaars lips en moeten het steeds met elkaar zien te rooien. 

 

We moeten geld halen voor de laatste 2 dagen en besluiten om Santa Barbara aan te doen en daar krijgen we geen spijt van. Santa Barbara is een oude Spaanse nederzetting, nog niet zo heel lang geleden door een aardbeving vrijwel totaal verwoest maar met veel geld/subsidie van rijke investeerders en een rijk gevulde gemeentekas weer helemaal opgeknapt in de oorspronkelijke stijl. We kiezen ervoor om eerst de beroemde werk pier op te lopen en lezen dat deze houten pier verwoest is geweest door een grote brand. Santa Barbara heeft het voor haar kiezen gehad wat betreft rampen zo lijkt het, maar daar is verder niets van te merken want het is vooral rijkdom wat we om ons heen zien. We verkennen het centrum en zien prachtige witte huizen met rode daken, rond gevormde buiten trappen en bogen in Moorse stijl, banken met mooie Moorse tegeltjes en veel bloeiende bougainville. Ik heb nog even gezocht naar en muziekwinkel, om een CD voor Opa te kopen, maar deze zijn blijkbaar schaars in Amerika, we vinden er geen. Wel weer veel hele mooie kledingwinkels die slaan we snel over, want we willen ook nog zwemmen. Met een beker Starbucks koffie en lekkere cakes lopen we snel terug naar de camper. We zijn al echte Amerikanen geworden want voor ons wordt het steeds gewoner om met  bekers drinken over straat te lopen. Dat zie je elke  Amerikaan doen, jong, oud, arm en rijk. Chillen op een mooi terras kom je weinig tegen. 

 

Nog een goed uur en we zijn in Malibu. We kijken ons uit en vergapen ons aan de rijkdom die je tegenkomt, nu we vanaf de andere zijde Malibu binnen rijden. Protserige optrekjes, kastelen van huizen, dure en volgens de jongens snelle auto´s.

De camping ligt er nog even mooi bij met zijn mooie bloemrijke oprijlaan en direct zicht op de oceaan. De campingplek die we nu toegewezen krijgen is een stuk kleiner dan toen we hier de eerste nachten hebben gestaan, maar dat deert ons niet met wat  inschikken, goed inparkeer manoeuvres van Jos,  zitten we niet lang daarna in de zon ´met oceanview´ aan de lunchtafel. De laatste pizza in de oven, de laatste Mexicaanse wraps klaar maken om zoveel mogelijk de ijskast en voorraadkastjes leeg te maken.

De badhanddoeken te voorschijn halen en snel op weg naar het strand. Het strandje bij de camping is klein en toch zie je ook hier weer de baywatch-huisjes uit de films en de oceaan is prachtig. Het is de fijnste zee waarin ik gezwommen heb, verfrissend maar niet koud en geweldig mooie golven. We zwemmen nog één keer …

 

De avond gaat verloren aan opruimen, kasjes schoonmaken omdat we morgenvroeg de camper weer moeten inleveren.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!