dag 8:mount St.helens

Door familie Boer - A long time ago We kunnen er geen genoeg van krijgen, van de natuurwonders in Amerika. Vandaag Mount st.Helens op het progamma. Deze vulkaan is uitgebarsten in 1980, en dat was een niet in te denken natuurramp.
Deze berg was eerst zoals Mount Rainier, maar in 1980 is deze vulkaan uitgebarsten en is de volledige top eraf geblazen, en is hij aan een kant ingezakt. Het was een enorme explosie, wat gepaard ging met het uitspugen van enorme wolken as, stromen van modder en gesmolten ijs etc. De explosie op zichzelf heeft rondom 12 mijl alles weggeblazen, wat nu toch nog steeds goed te zien is. In de hele wijde omtrek liggen enorme bomen als luciferhoutjes geknakt, naar een kant op, erg bizar om te zien.
Als je voor deze vulkaan staat, dan ben je nog steeds behoorlijk onder de indruk, je kunt haast voelen hoe het geweest moet zijn.
Het heeft aan 57 mensen het leven gekost. En toch wisten ze dat hij op uitbarsten stond, alleen niet wanneer. Alleen zelfs de wetenschappers hebben de inpact niet kunnen inschatten, met name dat de ramp 12 mijl eromheen bevatte.De berg blijft onrustig, en is nog steeds aan verandingen onderhevig.

Ik kon het niet nalaten om even te hopen op een kleine actie, beetje rook misschien?....lava zou ook leuk zijn voor de foto...beetje lawaai..of een evacuatie...maar niets van dit alles...Heleentje hield het rustig .


Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!