"the american way of life"

Door familie Boer - 09-08-2008 08:21 kenja, toch even een bladzijde over de amerikanen, ik blijf mij verbazen over dit , af en toe, vreemde volk.

Als ze door hebben dat je "from europe" bent , dan ben je ineens interessant, en knopen ze al snel een praatje met je aan. Ze zijn nieuwsgierig.En natuurlijk weer: "are you from Holland, from Amsterdam? Do you wear wooden shoes?"......mwah....Maar ach, het is ook wel weer grappig, en altijd gaan alle reacties gepaard met een hoop overdrevenheid.

Tja, dan het eten, het blijft wonderlijk. Werkelijk op elke straathoek heb je restaurants, maar vooral fastfood. Ik begin werkelijk te denken dat de gemiddelde amerikaan niet zelf kookt. Dit vermoeden werd versterkt toen ik in een supermarkt" Albertsons" jawel...van de Albert Heijn, op zoek ging naar mijn broodnodige vitaminen. Er werd steeds omgeroepen dat het gezonder was om zelf te koken
Maar wat rekenen laat toch zien dat het vaak voordeliger is om buiten de deur te eten in Amerika.
wat de amerikaan weet feilloos de voordelen te halen.
"op dinsdag eten de kinderen voor niets bij Denny's" (handig als je vijf kinderen hebt)op woensdag 2 voor 1 prijs bij Mc. Donalds" en ga zo maar door. Als je een beetje handig bent eet je voor zeer weinig, en vergeet niet de gebruikelijke "refill's", een drankje kopen, en deze beker mag je eindeloos bijvullen voor niets.En het gezonde eten is er wel, de supermarkten liggen er vol mee, maar toch blijft het verschil tussen buiten de deur eten of zelf koken erg klein.
Daarbij krijg je ontzettend veel eten, large is ook large!!. Maar ook geen probleem..."de doggybag"!!
Het is in Amerika gebruikelijk dat je het eten meeneemt wat je niet opeet, je krijgt er keurig netjes een doosje voor....hmmmm lekker...de volgende dag koude pizza, of taaie hamburger

En ja..de gemidelde amerikaan is ietsje te dik...sommige ietsje veel..niet gek..want al die restaurants hebben een ding gemeen...veeeeel calorieen!
En toch kennen ze hier ook "light" of "low carb" alleen ze begrijpen het verkeerd, dat betekent toch dat je dan veel meer kan eten?

Het eten is ook zo overdadig! Friet overgoten met gesmolten kaas en spek
Een Browney (je weet wel..zo'n caloriebom, vol chocolade, een hap, en je tanden vallen uit de mond) , , hier kun je de Browney als nagerecht bestellen, maar dan wordt het ding ook nog eens overgoten met chocoladesaus, bol ijs en slagroom...pffff.
Of de cheescake, deze heb ik laatst besteld , in de hoop dat ik een stukje luchtige kwarktaart kreeg.
Nee..bij deze had ik mes en vork nodig!


Toch kunnen we ook een hoop leren , van die Amerikanen, ze zijn erg behulpzaam en gastvrij.
In de supermarkt bijvoorbeeld; zijn we hier gewend aan een norse cassiere, die verstoord naar je kijkt als je niet als een razende, je boodschappen in je tas propt, waar je bang bent dat je eieren worden geplet. Nee, dan hier in Amerika. Je wordt vrolijk begroet aan de deur met een "how are you?" (niet dat ze een antwoord verwachten, maar toch..) Je boodschappen worden ingepakt, je tassen worden naar de auto gedragen, en je karretje wordt weggereden, na en "have a nice day"
Kijk..dat is nog eens prettig!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan