dag 12 en 13: reisdagen

Door familie Boer - A long time ago We ontkomen er niet aan, maar Amerika is groot.
We moeten nu bijna 2000 km afleggen naar Yellowstone, er is daar bijna niets tussen.
Ongeveer 400 km voor Yellowstone hebben we nog "craters of the moon, en we pakken net voor Yellowstone "grand Teton np"
Dus we hebben eerst 1500 km af te leggen, en dat doen we in twee dagen.
Daarbij rijden we liever in het weekend, en bezoeken we de NP's dor de week; veel rustiger.
De hotels zijn besproken , dus "up we go"

Op zaterdag beginnen we te rijden vanaf Redwood naar Hines, ongeveer 800 km. De rit begon al goed, we moesten een stukje door de bergen, en Matthijs werd wagenziek (ook door het spelen met de PSP), en kotste de auto onder, wel gelukkig een groot gedeelte in de bekerhouder, maar toch....En een emmertje sop heb je niet bij de hand, zo in "the middle of nowhere", wat nu? ach, beetje inmproviseren en alles maar schoongemaakt met de vuile was, moet toch gewassen worden. Alleen nu MOET het wel vanavond.... oke, de rest maar gesopt met de natte billendoekjes van Noortje, en zo rook alles fris..ben ik even blij dat het een huurauto isd, en niet mijn eigen bolide.Goed, op weg weer. De rest van de rit verliep voorspoedig, de kinderen gedroegen zich netjes, en wisten zich toch wel te vermaken.

Het was wel een heel afwisselende rit, zo kwamen we een gebied tegen wat volledig afgebrand is door bosbranden, echt duizenden vierkanten mijl, al eeuwig zonde.
Hier wat foto's:


vanuit de auto.
Verder kwamen we weer een leuk dorp tegen, echt zo'n typisch amerikaans dorp, in Western stijl.En hierna volgde de weg van eenzaamheid. Het blijft vreemd, overal om je heen....niets, alleen "flatlands" met een hele lange, lange weg, Waar je ook om je heen kijkt...niets, je kunt helemaal kijken tot aan de horizon, en als je goed kijkt zie je ook dat de wereld rond is, de curve is lichtelijk bol, apart, wel saai.Heel af en toe een huis...je zou er depri van worden om daar te wonen, even een vergeten boodschap doen is er niet bij, 100 km verderop kan je pas iets halen.Langs deze weg moesten twee dorpen liggen , volgens de kaart, gelukkig, dan kunnen we tanken...


En dit wass zo'n dorp..dit is alles...stond echt genoemd op de kaart, twee gebouwtjes en achter lag een trailer, verder niets!!
Niet tanken dus, oei..toch even benauwd gehad. Maar we hebben het gehaald, maar net, echt onbegrijpelijk dat je honderden km. geen tankstation hebt!

Maar goed, de twee reisdagen zijn we goed doorgekomen, vaak gestopt, beetje eten, bij Mc Donalds af en toe, want daar zit een speeltuin, kunnen de jongens zich even uitleven.
En s'avonds lekker zwemmen.

Vaak weer even bijgepraat met die o zo nieuwsgierige Amerikanen, maar zijn wij ook!
De Amerikanen klagen veel hun land, ze zijn zeker niet tevreden.Maar de gebieden waar wij doorkwamen waar ook niet de welgestelde.
Het viel mij al op; veel trailerparken, vol  oude stacaravan's, die permanent worden bewoont, slechte behuizing. Maar je ziet het ook aan de mensen in verschilende horeca gelegenheden en winkels, veel 65+ nog volledig aan het werk, maar vooral ook niet de leukste banen, achter de kassa, afwaskeuken, horeca.
Ik sprak een jonge man, twee kleine kinderen, die vertelde ook, hij werkt veel, lage loon, en geen verzekering zoals medical care; is niet te betalen, dus dan geen verzekering, en dan maar hopen dat je kinderen niet ziek worden. Belastingen zijn hoog (verschilt per staat).
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!