dag 14: Craters of the Moon

Door familie Boer - 13-08-2008 06:44 Op maandag de "Craters of the Moon" bezocht. Ook een NP, maar niet zo bekend, maar ik ben blij dat we het gezien hebben.,
Craters of the moon; zoals de naam al zegt, lijkt op een maanlandschap. De bemanning van de eerste Apollo heeft ook hier geoefend , als voorbereiding op hun missie naar de maan.
Het landschap is ontstaan door vele vulkaan uitbarstingen, miljoenen jaren geleden, laatste was ongeveer 2000 jaar geleden. Er lag als het ware een "hospot" en deze kwam steeds tot uitbarsting, deze "hotspot" ligt nu in Yellowstone, en uit zich in de geisers daar.
Eigenlijk logisch dus om dit gebied eerst te bekijken, alvorens naar Yellowstone te gaan.

Het is een raar gebied, alles is gitzwart , en je ziet de gestolde lavastromen.Het gebied is tientallen vierkante mijl groot.
Gestolde lava lijkt steen, maar is heel poreus, zo'n brok is niet heel zwaar. En als je erop loopt klinkt het een beetje hol.

Het leukste gebied voor de jongens was het gebied waar ze naar hartelust mochten klauteren en klimmen, want dat moch niet overal, dit om het landschap te beschermen.
We hebben samen een flinke berg beklommen, en boven genoten van het uitzicht, prachtig!

Het gebied is tamelijk onvruchbaar, maar toch hier en daar ineens een heel mooie bloem te zien, deze maakt gebruik van een beetje aarde wat is overgewaaid en tussen de lavaspleten is terecht gekomen.In een bepaald gebied waren zelfs tunnels en grotten ontstaan, vreems en bizar gebied dus.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan