dag 16,17,18: Yellowstone

Door familie Boer - 15-08-2008 06:03 wat ons betreft de "highlight" van deze vakantie: Yellowstone National Park.
Ik verheugde mij enorm op het bezoek aan dit imposante park, en mijn verwachtingen zijn zelfs overtroffen!!Echt een geweldig park, met zoveel facetten in natuur en wildlife. We hebben drie dagen uitgetrokken, waarvan er nu twee achter de rug zijn. Ik heb nu al 150 foto's, dus dat zegt wat, ik kan dan maar een kleine indruk geven van wat we gezien hebben.

Wat is yellowstone? In ieder geval 2,2 acre groot, en het is eigenlijk een gebied met heel veel vulkanische activiteit, de magma zit erg dicht aan het oppervlak.Dat uit zich in het geizerlandschap, met vele actieve geizers die regelmatig kokend water uitspugen, zoals de geizer " old faithfull" deze geizer barst elke 5 kwartier uit, en spuit dan meters hoog kokend water, en zo'n uitbarsting duurt 5 minuten.

.
Langs de geizers zijn dan ook looppaden gemaakt van houten vlonders, je mag niet op de bodem lopen, want het is erg poreus.Er kan zo een gat ontstaan en dan lig je in kokend water  Het gebied is nog erg actief, en een aardschok kan zomaar een nieuwe geizer creeeren, of een ander de-activeren, het is een aparte gewaarwording.De hele bodem voelt ook poreus aan, net als koraal, en warm (ik moest er toch even aanzitten, eigenwijs....en maar de kinderen waarschuwen, maar zelf?)

.

. Tja, die 25 meter...moeilijk hoor.

Maar ja, nu nog beren, ik hoopte er toch een te zien, en ja hoor, ons geduld werd beloont, op de terugweg vandaag een mogen aanschouwen.
Ineens een opstopping op de weg, mensen die uit de auto springen zowat, een ranger die het verkeer stond te regelen, maar de boel niet in de hand had.
En daar is ie dan, de "blackbear"lekker op zijn gemak aan het rondstruinen in het bos langs de weg.
Wat 100 meter afstand? Kon hem bijna aaien!!
We werden wel verzocht om afstand te bewaren, maar ja...alles voor de foto...en ik kan heel hard rennen als het nodig is (hij ook, haha)
Maar hij liet zich rustig bewonderen. Rob is ook nog gaan kijken met de jongens, en ben ik in de auto gebleven bij Noortje...rennen met een kleine op de arm zie ik niet zitten, dat gaat me iets te ver.
Voor de jongens ook een geweldige ervaring, ze wilde zo graag beren zien, maar dat komt gewoon niet heel vaak voor, of alleen in de verte.


Ook nog een langhoornschaap gezien en een mannetjes elk.Morgen nog een dag, we hebben nog een "moose" (eland) , coyote, en wolf te gaan, wie weet?
Het schijnt dat de Eland het meest gevaarlijk is, deze zijn ook gigantisch, en vrij agressief.
25 meter was het toch? Eigenlijk ziet een "moose" er zo schattig uit.....
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan