vervolg verblijf Ford Kent

Door Joosten - A long time ago Donderdag 7 augustus;
We zijn naar Moose Lake geweest waar we gezwommen hebben met een stel vrienden. Daarna een groot kampvuur bij Annette.
Vroeger verbleven we bij Marie Rose en Norbert Jebeaux. Zij zijn nu overleden. Hun kinderen zijn; Alwin, Annette, Wanda, Ramona, Marla, Sterling en Merle. We verblijven bij Annette. Haar man, Quy is in BC goed aan het zoeken.
De kinderen van Marie Rose en Norbert, hebben kinderen van de leeftijd van Naomi en Falco. Annette en Quy wonen op het land van de ouders van Quy. De broer van Quy, Jil woont er ook. Naomi en Falco zijn bevriend met zijn zonen; Alex en Justin. We hebben veel foto's, maar helaas lukt het niet deze toe te voegen.
Mail van de leraar van de IAG opleiding; ik ben geslaagd!!!!!!!!!!

Vrijdag 8 augustus;
Annette had met de kinderen de tuin versiert, terwijl Max en ik boodschappen deden voor een BBQ. Er kwamen mensen met cadeaus en we zaten weer rondom een groot vuur. Annette gooide daar zakjes in, waardoor het vuur blauw en groen werd. Op het eind van het feest was er een vuurwerk.

Zaterdag 9 augustus;
We zijn naar een Derby geweest. Dat was een soort auto gevecht. Er was ook een "Mud-Race". Justin en Jil deden mee en we mochten alle 4 een keer mee doen. Met grote trucks, rijden ze door modder, over een heuvel en weer terug. Spectaculair! Vooral als je over de heuvel gaat, de truck even los van de grond is en je geen grond meer ziet. Er waren ook Amish; eerste keer dat ik ze zag. 

Zondag 10 augustus;
We hebben van Quy (neef van Quy) een helicoptervlucht cadeau gekregen. Het was een kleine helicopter; 4 persoons. Omdat het mooi weer was, gingen de deuren eruit. Voor mij (Els ) iets te eng. Het was een geweldige ervaring; we zijn over de omgeving gevlogen en hebben een rivier gevolgd. Daar zagen we twee zwarte beren. De een was aan het zwemmen. De ander ging op zijn achter poten staan om naar ons te kijken. In Fort Kent is een zwarte beer. We hebben uitwerpselen gevonden. Naomi en Falco hebben een nacht buiten geslapen.
Daarna weer zwemmen in Moose Lake.
De anderen lagen al in bed, toen plotsling Noorderlichten overtrokken. Eerst in lange vlagen, toen was er een cirkel en toen verdween het weer in vlagen. Het zijn heldere witte lichten. in de winter zijn ze gekleurd. De sterren zijn hier duidelijker te zien. Vooral de melkweg is erg mooi. Ik heb ook al een aantal vallende steren gezien.

Maandag 11 augustus;
We zijn naar Kehewin geweest waar we alle bekenden hebben bezocht.

Dinsdag 11 augustus en woensdag 12 augustus;
Uitrustdagen. Alwin en Freida kwamen op bezoek vanuit Manitoba.
Dit log maak ik vanuit de Native Friendship center. Hier kunnen kun je gratis computeren, sporten, knutselen, spelletjes doen en films kijken. Er is ook een voedselbank en gratis kleding.

Donderdag 12 augustus
Max en Els zijn gaan zwemmen in Moose Lake. De kinderen waren bij Justin en Alex.
s'avonds zijn we mee uit eten genomen door Neil, vriend van Annette in Cold Lake.

Drinken; er is wat vreemds met het drinken hier; onze native vrienden drinken zo veel, dat je ze verslaafd kunt noemen. In het openbaar is drinken verboden en we zijn een paar keer door de politie gecontroleerd. Neil; eigenaar van The Black Gold; pub, kwam een keer met een grote camper naar het meer, zodat er een biertje kon worden gedronken. In sommige streken, moet je voor een sollicitatie een haartest laten doen om te kijkenof je alcohol of drugs hebt. Ik neem dus aan, dat gebruik echt een probleem is.

Vrijdag 13 augustus
Max en Els een sweat op het reservaat. Het zou om 12 uur beginnen, maar tenslotte gingen we er om 5 uur in. Indian time, zeggen ze dan. De vriend waar het was, was die ochtend plots zijn rijbewijs kwijt geraakt en het duurde erg lang voor het vuur heet was. Het was erg heet; niet te vergelijken met onze zweethut. Na afloop banic (indiaans brood) en stew (soep). Er deden ook veel kinderen mee. Helaas hadden die van ons geen zin.

In Alberta hoor je elke nacht als je in bed licht de coyates huilen.
Zaterdag 14 en zondag 15 augustus
Zaterdag zwemmen in Cold Lake en Zonda afscheid en vertrek.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je aan
Zaterdag 10 december: Zuidwest-Amerika, Noordwest-Amerika, West-Canada in de spotlights.
Kom gratis langs!
Woon je in Zuid-Nederland of Vlaanderen? Kom zondag naar Breda voor onze roadshow!
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!