Vancouver Island, Tofino

Door Joosten - A long time ago Zaterdag 21 augustus
Vanuit Vancouver de boot genomen naar Nanaimo (Vancouver Island). Was een leuke en mooie tocht. Aangekomen op het eiland hebben we gereden naar Tofino, de populaire plaats aan de westkust. Achteraf was het toch een erg lange tocht. Het begon donker te worden en te regenen. Wel kwamen we in Tofino veel mooie resorts en campsites tegen, maar alles zat vol vanwege de geliefde omgeving. Uiteindelijk kwamen we 10 uur savonds aan op een campsite waar ze de 'overflow guests' op de parkeerplaats laten overnacht. Net op tijd want om 11 uur zouden de hekken sluiten. Toen snel gegeten en lekker naar bed.

Zondag 22 augustus
Een prachtige campsite gevonden om voor een paar nachten te verblijven! We hebben een plaats aan het strand. Vandaag zijn we naar een regenwoud geweest, heel indrukwekkend. Ook zijn we naar het strand gelopen. Hier is gratis internet, wat erg fijn is. Morgen gaan we op een spannende boottocht naar de hotsprings...

Op de camping staan borden wat je moet doen als er een Tsunami is; we zitten namelijk in de Tsunami Hazard Zone. Er staan borden met evacuetion route.

In dit regenwoud hebben Els en Max ongeveer 22 jaar geleden op het strand gekampeerd. Nu is dat verboden. Het was erg spannend; in de nacht ging het stormen en alle tentharingen vlogen weg. Max heeft balken op de onderkant van de tent gegooid. Hij kon voorkomen dat de tent weg waaide door heel de nacht de tentstok vast te houden. de volgende dag waren wij de einige die nog stonden. De rest was om gewaaid. De beheerder zei; " Hollanders zijn goed in dijken bouwen".
De foto's tot nu toe zijn echt prachtig! Heel veel liefs , de familie Joosten

Maandag 23 augustus
Met een boot naar de Hot Springs geweest. Onderweg zeeleeuwen, zeeotters en een zeearend gezien. De Hot Springs waren nog hetzelfde als 22 jaar geleden. Alleen was er nu een wandelpad van 1,2 km door het subtropisch regenwoud.
Aardige mensen ontmoet daar uit Galgory. De man werkte bij de recherche en vertelde dat er in Calgory per jaar 40 moorden worden gepleegd. Op de radio hoorden we, dat Calgory de veiligste stad van Canada is. Dus waarschijnlijk worden er in de andere steden meer gepleegd.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je aan
Zaterdag 10 december: Zuidwest-Amerika, Noordwest-Amerika, West-Canada in de spotlights.
Kom gratis langs!
Woon je in Zuid-Nederland of Vlaanderen? Kom zondag naar Breda voor onze roadshow!
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!