grand canyon, page, monument valley, lake powell en bryce canyon

Door de Meesters in Californië - 15-08-2008 04:49 Donderdag 8 augustus zijn wij bij de grand canyon gearriveerd. Zonder bergpassen, haarspeldbochten of iets dergelijks staan we plotsklaps op ca. 2200 meter. Geen bergen om ons heen, maar wel hele diepe kloven. Een indrukwekkend natuurverschijnsel!

De volgende dag rijden we met de shuttle rond en stappen op de diverse plekken uit om te genieten van de diverse uitzichtspunten. Die dag valt er ook iemand naar beneden. Alles wordt afgezet en er is heleboel consternatie.

De camping waar we staan is erg minimalistisch, maar er staat wel een bbq.

Op zaterdag rijden we naar Page. Een schitterende tocht. Achter de camping ligt een mooie rode berg, die natuurlijk beklommen wordt.

Na een redelijke nachtrust gaan we verder naar Monument Valley. Ook hier weer een overweldigende natuur met natuurlijk de markante punten. Met indiaan David maken we een jeepsafari door de woestijn, langs de verschillende 'monumenten' . we komen langs  verschillende plekken, die het decor zijn geweest van verscheidende films, zoals Indianna Jones, een film met John Travolta en de rest is mij even ontschoten... . In de slangenkuil van Indiana Jones (2 of 3) speelt onze indiaan een geruststellend melodietje.

De camping bij Monument Valley is redelijk verzorgd en natuurlijk weer voorzien van een bbq. Martin zorgt ervoor dat er en heerlijk stuk vlees op tafel komt.

Na Monument Valley gaan we richting Lake Powel met de camping Wahweapeah. Een redelijk luxe camping, 5 minuten lopen van het meer. Lekker gezwommen, heerlijke watertemperatuur en uitstekend ge bbq-ed.
Na een dagje zwembad, zonnen enzo, moesten we de volgende vroeg op voor het raften op de Colorado rivier. Was helaas niet zo spannend als het klinkt, maar natuurlijk wel een leuke ervaring.

Vandaag zijn we van Lake Powell naar Bryce Canyon gereden. Van een woestijnachtig gebied kwamen we in een meer groen gebied terecht met meer western uitstraling. We hebben een camping, die op 2500 meter hoogte ligt, maar desondanks gewoon 30 graden Celsius.
Lauri heeft een cowboyhoed gekocht en is nu onze eigen 'cowgirl'.

Voor morgen staat op de planning de Navajotrail in de Bryce Canyon.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zondag 17 nov @ Zwolle
infodag XL - nieuwe presentaties toegevoegd
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan