Skagway

Door Wim en Joke Jongmans - A long time ago

Weer terug aan boord na onze 2e excursie: gisteren waren we in Juneau, vandaag in Skagway, nog een nacht varen noordelijker.

Gisteren hebben we aan de voet van een gletscher gestaan: er zijn er in Alaska meer dan 3000 van! Na het bezoek aan de gletscher een zalm-barbecue bijgewoond en daar zomaar een grote zwarte beer hoog in een boom gefotografeerd! Ma probeerde hem naar beneden te roepen, maar dat is gelukkig niet gebeurd. Iedere avond hebben we om half negen diner, daarna kun je nog naar een show: die hebben we maar een keer overgeslagen, want vanmorgen moesten we vroeg op naar Skagway: ontstaan ten tijde van de goldrush. Vanuit Skagway zijn we doorgereden hoog de berg in: gelukkig was het vandaag zonnig, tot juist onder de top, waar het in een keer heel mistig was. Na de tour is er het steevaste winkelen, wat al aan boord fors gestimuleerd wordt met allerlei akties, die uiteindelijk niets voor stellen: ze kosten alleen maar geld. De man die dit allemaal organiseert heet Chad Lawless (!).
We hebben veel plezier met Ken ( eet z'n salades nog net zoals vroeger), Carol, Hank en Jane.
Na beide excursies zijn we tevoet terug gegaan naar de boot, ma heeft daarom vandaag nog wat makkelijkere loopschoenen gekocht.
Morgen zijn we de hele dag aan boord en overmorgen staan we aan het begin van de "Inside passage" en bezoeken dan nog Prince Rupert.
Vandaag zijn we overigens al een stukje Canada in geweest. 
Al met al hebben we nog geen dag spijt gehad van deze trip. Hopelijk gaat het met jullie ook goed.
Groetjes, P/M

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!