Prince Rupert

Door Wim en Joke Jongmans - 07-08-2008 04:15 Hoi allemaal,

We zijn zojuist vertrokken uit Prince Rupert, een mooie plaats in Canada. De hele dag geen wolk gezien, uniek voor deze plaats, waar het ongeveer 222 dagen per jaar regent met meer dan 10 meter neerslag!
Vanmorgen op excursie geweest naar een voormalig inblikbedrijf van zalm. Daar een geweldige lunch voorgezet gekregen: heilbot (dus geen zalm deze keer).
Daarna weer wat gewinkeld: niets gekocht behalve een doosje maagzuurtabletten voor ma: hielpen meteen.
Daarna terug naar het schip: op de 9e verdieping gezwommen in het buitenbad, gevuld met zout (zee-?)water.
Vervolgens nog een tijdje lekker gezond.
Vanavond weer diner om 20.30u. Vanavond "casual", gisteren was het weer "formeel". Eigenlijk is het enige verschil de kleding die je draagt.
Voor het diner gisteren een show gezien van een geweldige Amerikaanse comedienne: vooral Ken lag steeds in een deuk.
De tocht van Skagway naar Prince Rupert werd gebruikt om een fjord in te varen tot vrijwel aan de rand van een gletscher.
Vooral omdat ook toen al volop de zon scheen een uniek gezicht. De bovenrand van de gletscher leek azuurblauw door het doorvallende licht.
Zoals voorspeld brak er op een zeker moment een stuk af, wat gepaard ging met een enorm geraas: een soort voortrollende donder. Verder de hele dag uitgekeken naar walvissen: we hebben er meerdere zien "blazen", maar ze wilden niet echt naar boven komen.
Vandaag  een jong rendier voor ons uit zien lopen over de snelweg. Het beestje was volledig in paniek, hopelijk heeft ie het overleefd.
Al heel wat foto's gemaakt, maar die zien jullie later wel.
We zijn nu dus aan de laatste etappe begonnen, de zogenaamde "inside passage"; vrijdagochtend om zes uur zijn we terug in Seattle.
Dan: op naar de camper!
Groetjes, P/M
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan