Yellowstone

Door MargreetvanDongenTorman - A long time ago Vrijdag

Lieve mensen,

Hier weer even wat impressies. Wij zijn 2 dagen echt van de wereld afgescheiden geweest. Echt back to your roots. De lodge in Yellowstone was echt basic, geweldig, af en toe viel het licht uit en ontstond er toch wat stress als je boodschappen deed en de kassa ging niet open. Mobiel niet bereikbaar, en geen TV..
Margreet en ik hebben genoten van het prachtige en afwisselende landschap.
De hordes bisons die we gezien hebben zijn echt indrukwekkend. Gisteravond liep er weer zo'n kolos op de weg (in Yel.P.) met 10 autos's achter zich aan. Wij noemden hem de "Undertaker", het was net een begrafenis stoet.

De hoogtepunten waren de overweldigende natuur. Ik merk dat ik toch wel een beetje bang ben voor die grote wilde beesten. Als dan Margreet zegt doe even je raampje open dan kan ik beter een foto nemen dan vind ik dat toch wel een beetje griezelig.
Wij zijn een paar keer heel vroeg opgestaan , om half zes "en route" en dan maar hopen dat je in het pikkedonker geen beest op je bumper krijgt!! De geijsers, de watervallen, de beer, die een karkas aan het eten was etc. er is zoveel gebeurd.De studenten, die helpen en overal vandaan komen in Yel,Stone park

Vanochtend weer om half 7 vertrokken, de natuur was schitterend. Nadat we het park uit waren kregen we een waarschuwing voor bosbranden (later hoorden we dat die al sinds juli aan de gang zijn!
We komen zoveel aardige mensen tegen. Om 12.30 uur vandaag waren we in Thermopolis in de warme zwavelbaden aan het baden .20 min, geen entreegeld,betalen,  omdat de Indianen dat met de regering afgesproken hadden en de Gov.. zich zomaar aan de regels gehouden heeft. We voelden ons herboren na het bad en hadden in het bad nog een gesprek met een Duitse, die benieuw was waar we vandaan kwamen.

O, ja dat heb ik geloof ik nog niet verteld. De mensen die we tegen komen denken allemaal dat we uit Florida komen, omdat we in een auto uit Florida rijden. Het is een Chevy en we hebben haar Zwarte Muis genoemd, omdat we bij zonsondergang , toen we haar kleur niet zo goed zagen dachten dat ze grijs was. Ze blijkt donker paars te zijn en het is een lieverd. Ze piept 2 keer als je haar open maakt en 'een keer als je haar sluit. Zo kunnen we haar overal herkennen als we haar op een parkeerplaats kwijt zijn. Bovendien wordt ze bloednerveus als je je veiligheidsgordel niet om doet  en blijft ze maar piepen.

Vandaag hadden we een lange rijdag en nu genieten we weer zo van een goed hotel (met zwembad) , en voor het eerst internet verbinding!!! Vandaar dat ik vandaag eens lekker met het thuisfront kan zwammen. Margreet en ik hebben het heerlijk, we hebben zoveel gezien en zoveel meegemaakt. Gisteravond in Yel,stone konden we door de stroomstoring niet eten en hebben we maar uitgebreid geborreld met druiven en nootjes, Uit eindelijk zijn we gierend van het lachen naar bed gegaan( ik ben vergeten waar we zo'n lol om hadden!). Maar toch weer om half zeven 's ochtends rijden.
We zitten nu echt in Cowboy land (Douglas, 5000 inw,) en hadden vanavond een Rodeo willen zien, maar dat is helaas niet gelukt.

De reis zit er nu bijna op. Margreet heeft echt fantastisch gereden, ik heb me gek geknipt aan foto's en we kunnen de hele winter sterke verhalen vertellen.
Lieve mensen, ik kap er mee, misschien dat M. morgen nog wat schrijt, zij zit nu naar de Olym spelen te kijken, want we hebben weer T.V. en maakt koffie op de kamer.
Bijna thuis, we hopen dat alles goed is met iedereen. Veel liefs  Doke

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je aan
Zaterdag 10 december: Zuidwest-Amerika, Noordwest-Amerika, West-Canada in de spotlights.
Kom gratis langs!
Woon je in Zuid-Nederland of Vlaanderen? Kom zondag naar Breda voor onze roadshow!
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!