Volg de Golden Girls 7

Door De Golden Girls op weg naar ....... - A long time ago Donderdag 14 augustus

Wij hebben besloten nog een dag te blijven in Zion en willen meer van het park zien.
Eerst lekker uitslapen, want het was gisteravond weer " kermis"
Antoinette is naar de toilet geweest en ligt weer te slapen. Wordt wakker en denkt: ik hoor water lopen.
Tegelijkertijd wordt Maria ook wakker en het blijkt dat de toilet is overgelopen. De afvoer is open blijven staan en het water is door blijven lopen! Wij hadden de tanks zo netjes geleegd! Vlug naar buiten en de tank weer leeg laten lopen. Maar Maria en ik zijn allebei een beetje kippig zonder lenzen (maar wel met bril op) en dan kan het gebeuren dat je de afvoerslang niet goed vasthoudt. De ..... stroomde over en wij kregen midden in de nacht een spontane lachbui die niet meer te stoppen is. Na alles schoongespoeld te hebben zijn wij ons maar gaan douchen en ja .... toen maar een glaasje genomen om te kunnen slapen. Toch niet gek dat je wilt uitslapen? Wij lachen wat af! Vandaag gewandeld vanuit de Zion Lodges naar de Emerald Pools en via The Grotte weer terug naar de Lodge. Een prachtige tocht van ongeveer 2 uur.
Daarna lekker geluncht in de Zion Lodges en weer een wandeling gemaakt. Wat zijn wij goed bezig en wat geeft het een voldoening! Daarna in Springdale het plaatsje voor Zion Parc even gewinkeld en koffie gedronken.
Op de camping brengen wij de avond door en bereiden ons voor op de tocht van morgen die ons naar de Grand Canyon brengt.

Vrijdag 15 augustus


Wij gaan op weg naar de Hoover Dam. Wij moeten terug naar Las Vegas om via de Hoover Dam op de South Rim van Crand Canyon te komen wat uit eindelijk de bestemming wordt van deze dag.Wij hadden ons deze trip kunnen besparen, de Hover Dam is under construction. Geen water in de Dam wel is het buiten 50 graden C. Maar wie heeft er nu een foto van de lege Hoover Dam? Dat is toch al bijzonder! Wij branden er weg en blijven dan ook niet lang. Leuk de Dam eens zonder water te zien!
Wij houden geen tijd bij en dat kan lastig zijn als je een tijdzone doorbreekt en daar nauurlijk te laat achterkomt. Antoinette draagt al dagen geen horloge,
die leeft "op het licht" en Maria komt er achter dat wij 2 dagen in een andere tijdzone hebben geleefd. Nou ja wat maakt 1 uur nu uit,je zult het vliegtuig maar missen!  Een prachtige maar lange tocht brengt ons uiteindelijk net voor de Grand Canyon op de Grand Canyon Camper Village.In het National Parc zijn geen hook-up plaatsen en dat vinden wij toch wel makkelijk.Morgen gaan wij met de shuttle het National Parc in. Vanavond in een prima Steakhouse gegeten waar Maria haar eerste echte Amerikaanse steak heeft genuttigd onder het toe ziend oog van de vegetarië!

Zaterdag 16 augustus

Deze nacht een hevig onweer gehad. Wij hadden geen verlichting nodig in de camper dat deed de bliksem wel.
Nooit zo'n heftig onweer hebben wij in Nederland meegemaakt!
Wel frappant: Antoinette is voor de derde keer in de Grand Canyon en drie maal dit weer meegemaakt!
Vanochtend vroeg de Grand Canyon ingegaan en van Mather Point tot het Eltovar Hotel gelopen en daar heerlijk geluncht.
Daarna naar de camping terug, waar wij opgehaald zijn voor een helicopter vlucht boven de Grand Canyon.
Het onweerde en de vlucht werd 1 uur uitgesteld. Wij voelen ons klein en nietig bij dit natuurwonder. Wat is de Canyon prachtig!
Wij hebben de Grand Canyon vanuit de lucht en grond gezien en trekken morgen weer verder naar het volgende "wonder"
Aangezien wij geen internet en telefoonverbinding hebben gaan wij even naar het internetcafe. Het weer is slecht, het regent en dondert hier wat af.
Maar ach, wat geeft dat na zoveel dagen prachtig weer!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!