Volg de Golden Girls 10

Door De Golden Girls op weg naar ....... - A long time ago Woensdag 20 augustus

Gisteravond is het wel heel laat geworden om 22.00 uur kwam Mevrouw uit Rotterdam ( Marleen) nog even buurten.
Het was gezellig en ze heeft hartelijk met ons meegelachen. Dat hebben wij jullie nog niet verteld: Maria heeft 2 borden terug gevonden in haar bed!
Hoe kun je nou slapen met 2 borden in je bed zonder dat je dat merkt?

Soms wordt het gesprek serieus.
Haar dochter heeft een spierziekte en ziet nog maar voor 10%
Dat hadden wij zo niet ingeschat. 27 jaar en dan al geen toekomst meer terwijl je vader longarts is en je niet kan helpen.
Vreselijk voor die mensen en de dochter, maar ze proberen alles uit het leven te halen en dat komt heel positief over.
Vandaag op weg naar San Simeon en de weg gaat niet zoals verwacht geheel langs de kust, maar goed ook want er wacht ons een heerlijke lunch.
Antoinette wordt een beetje moe en na 2 foutjes houdt ze het voor gezien en parkeert de camper voor een trein wat een restaurant blijkt te zijn.
Wij zijn in Pismo Beach en kijken onze ogen uit! Wat leuk is die trein ingericht, alles in rood-wit en zwart en heerlijke muziek van Elvis. (Love me tender)
Hoe komen wij hier nog weer weg? Falaffel staat op het menu en Antoinette is direct om. Maria besteld het ook en denkt het nog nooit eerder gegeten te hebben en dan komen de herinneringen aan onze vakantie in Israël boven! Heerlijk, wat hebben wij ook daar vreselijk gelachen. Na een aantal foto's gemaakt te hebben rijden wij door naar San Simeon. De camping heeft geen electra, water e.d. wel zijn er goede douches. Wij hebben een plek maar besluiten nog even naar het dorpje te gaan, wat niets voorstelt, maar waar wel een mini markt heeft. Wij hebben onze deurmat achtergelaten om onze plaats te markeren. Wij slaan een heerlijke fles Port in, dat is weer eens iets anders. Op de camping terug is onze deurmat verdwenen. Antoinette bedenkt zich niet eens en stapt op de overbuurman af. Heeft u misschien iemand gezien die onze deurmat heeft meegenomen? Nee....hij begon over een ticket nogmaals de vraag en o ja wacht eens even, hij dacht dat het van de vorige camper was en dat de mensen dit achter hadden gelaten, nu lag het bij hem voor de deur. Inleveren dus! Maria staat met de benen over elkaar van het lachen voor de camper en met de mat onder de arm vlucht Antoinette de camper in waar wij een vreselijke lachbui krijgen! Een heerlijk vuurtje aan en met een glas port in de hand wie doet ons vanavond nog wat? Wij kijken uit over de Hill's van Californië.

Donderdag 21 augustus.

Wij zijn al vroeg op en willen naar Hearst Castle wat slecht 2 mijl van onze camping ligt. Patricia bedankt voor deze tip!
Wij weten dat het van van de krantenmagnaat William Randolph Hearst is geweest maar verder laten wij ons verrassen.
Wel kennen wij het verhaal van Patty Hearst de kleindochter van deze miljardair.

Alleen voor geïnteresseerden
Info uit Wikipedia:
Hearst Castle is een landhuis dat in de buurt van San Simeon (San Luis Obispo County) aan de kust van Californië werd gebouwd in opdracht van de Amerikaanse krantenmagnaat William Randolph Hearst. Het ligt op een heuvel ongeveer halverwege tussen San Francisco en Los Angeles.
Het staat tegenwoordig op de lijst van Amerikaanse National Historic Landmarks 

In 1919 begon de bouw van Hearst Castle, wat een ongebreideld groot en weelderig paleis moest en zou worden op een landgoed van 1000 km². De veranda en de zwembaden bieden vanaf de heuveltop een panoramisch uitzicht over de Grote Oceaan. De luxe diende voor het onthaal en de ontspanning van grote maar vooral ook kleine intieme gezelschappen van bestuurders, zakenmensen en filmsterren. Hij gaf het de naam La Cuesta Encantada, de betoverde heuvel in het Spaans, maar in de wandelgang noemde Hearst het "the ranch", de boerderij. Sinds de vakanties uit zijn jeugd en zijn huwelijksreis door Europa had hij gedroomd een huis te bouwen waarin alle kastelen en paleizen in alle stijlen werden weerspiegeld. Bijna dertig jaar lang werkte hij samen met architect Julia Morgan om deze fantasie te verwezenlijken. Zo werden ook de reeds gebouwde onderdelen steeds weer verbouwd. Completen vloeren plafonds en interieurs werden uit Europa en Egypte overgevlogen. Bij zijn dood in 1951 was het project nog niet voltooid.
In 1957 werd het complex gedoneerd aan de staat Californië.
Het complex bestaat uit vier gebouwen. In totaal beschikt het over een vloeroppervlak van 8.300 m². Het heeft:

    * 56 slaapkamers
    * 61 badkamers
    * 19 zitkamers
    * Een gotische bibliotheek
    * Een bioscoop
    * Tennisbanen
    * Een tuin, met daarin een dierentuin.
    * Een eigen vliegveld.

Het hoofdgebouw, Casa Grande heeft een vloeroppervlak van 5.634 m². Het is geïnspireerd op een 16e eeuwse Spaanse kathedraal.
De andere gebouwen zijn:
 * Casa del Mar, met een vloeroppervlak van 546 m²
 * Casa del Monte, met een vloeroppervlak van 213 m²
 * Casa del Sol, met een vloeroppervlak van 242 m²


Neptunuszwembad
Het complex beschikt over een zwembad omgeven door Oud-Griekse beelden en de gevel van een voormalige Romeinse tempel die daarvoor uit Europa is overgebracht. Het zwembad kijkt uit over de bergen en de Stille oceaan. Met de bouw van het zwembad werd begonnen in 1924 maar doordat het ontwerp steeds gewijzigd werd, was het pas gereed in 1936.
Er is ook nog een schitterend binnenbad.
Een groot aantal mensen van de zakelijke en politieke elite hebben op Hearst Castle gelogeerd zoals:
    * Winston Churchill
    * Charles Lindbergh
    * Charlie Chaplin
    * Cary Grant
    * Clark Gable

Er wordt nog een driedimensionale film getoond in het National Geographic Theater,
waarvan Antoinette erg misselijk wordt en een half uur gaat liggen slapen in de camper.
De tocht gaat verder langs de prachtige kust van Californië. Het heeft wel wat weg van de Noordkaap van Corsica.
Telkens weer proberen wij een plaats te krijgen op een camping langs de Beach, maar alles zit vol.
Uiteindelijk belanden wij op een KOA camping in Santa Cruz en gaan morgen met de camper naar het strand.
Heerlijk een paar dagen: niksen!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!