Dag 5+6

Door Douma / Moret - 08-08-2008 16:41
Dag 5; 6 augustus 2008. Reisafstand:310 km
Reisroute:van mariposa naar Mojave
Terwijl ik in de vroegte het verslag van eergisteren in de schaduw op papier zet, heb ik het echt koud, hoewel de dekens vannacht weer overbodig bleken.Wij gaan ook vroeg eten en doen dat deze keer dan maar binnen.
Aangekomen bij het park, laten we onze parkpas voor alle Nationale Parken zien en kunnen naar binnen. Daar horen we dat we 4 mile links de camper kunnen parkeren en dat de Shuttle ons terugbrengt boven op de 4000 voet hoge berg Wawona, waar we o.a. de eeuwenoude sequoia’s kunnen bezichtigen. We nemen: “The Big Tree Tram” die met uitleg via de koptelefoon in 4 gewenste talen ons uitleg geeft over deze boomsoorten.(wij nemen de Duitse taal).
Hier zien we Gods grote schepping in de Mariposa Grove! Hier kun je moeilijk een verslag van maken….dit moet je gezien hebben!
 
 
 
We krijgen uitleg:
  -         dat o.a.deze bomen van 2000 jaar oud pas dood gaan wanneer ze neervallen…
-         dat deze sequoia’s heel goed tegen brand kunnen, omdat de barst geen olie bevat, en brandt tegen houdt…
-         dat deze een roodachtig sap bevatten, tannine genoemd, wat eveneens de brandwerend is…
In feite is het goed dat er branden ontstaan, waardoor de eerste 10-20 meter vrij komt van bladeren, zodat er weer voldoende zuurstof in het beboste gebied komt en de groei bovenin bevordert.De sequoia’s groeien dan ook na een brand het volgende jaar gewoon door.
We gaan de reis voortzetten richting Las Vegas. We pakken weg 41S naar Fresno en pakken de Interstate 99 naar Bakersfield en komen via I 15 voorbij Baslow uiteindelijk terecht in Mojave om daar te overnachten.
Het is een mooie route, hoewel de wegen over het algemeen slecht zijn en een onderhoudsbeurt mogen hebben.De huizen in dorpen die je passeert, zijn veelal houten huizen; bovendien lijkt het meer op een nederzetting van vroeger, dan op een dorp. De temperatuur is inmiddels zeker boven de 35* gekomen, maar onze airco in de homecar is een weelde!We verwonderen ons over de weidsheid in deze Sierra Nevada. Onderweg komen we ineens een windmolenpark tegen waar Lelystad “u” tegen zou zeggen…We komen terecht op een camping, die wij – het wordt wat eentonig – in Nederland geen camping zouden noemen. Het enige is hier gelukkig dat er elektriciteit, wateraf- en aanvoer is en we kunnen internetten. Bij de receptie waar trouwens niemand zit, kun je een enveloppe invullen met NAW gegevens en je doet het gewenste geld erin, deponeert dat in een brievenbus en klaar is Kees (Jippe). Wel is het bijzonder dat wij rondom deze camping enkele bijzonderheden hebben ontdekt. Achter ons is een groot vliegveld met nieuwe vliegtuigen, die ingezet worden ( horen we van een Amerikaan die om een praatje verlegen zat) om op termijn te komen tot snelle vliegtuigen via de dampkring, zodat wij dan in 3 uur in Las Vegas kunnen zijn. We zullen afwachten.. Voor ons is een goederentrein depot en opeens zien we een treinstel met 3 locomotieven ervoor en achterin nog eens 2, die een 70-110 wagons trekken. De snelheid van onze camper is gelukkig hoger!
Na een mooie reis is het lekker slapen, alleen als er één voorin zich omdraait dan genieten de achterin liggende personen mee en omgekeerd! Dus hebben we 24 uur per dag plezier aan elkaar!
Dag 6; 7 augustus 2008 reisafstand:320 km.
Reisroute:van Mojave naar Las Vegas
Wat een dag! Gisteren aten we niet buiten vanwege de kou in de vroege morgen, vandaag eten we binnen omdat het buiten al te warm is!
Eerst leggen we een vrij lange route van 250 miles af naar Las Vegas, maar de weg en de omgeving in deze woestijn is zo mooi en iedere keer zo anders, dat we volop genieten van de weidsheid, begroeiing, bergen etc.etc. Dat kun je niet beschrijven dat moet je beleven! Wat kan een woestijn mooi zijn. Vóór LV zien we al een onweersbui zich ontwikkelen en ja hoor in LV krijgen wij te maken met een frisse bui wat we niet erg vinden, want de temperatuur is t boven de 40* ( = 100* F.). Om een uur of 3 gaan wij LV bezoeken en daarvoor hebben we voor ons zelf bepaald wat we willen zien om in elk geval een indruk van zo’n entertainment stad te krijgen. Ook hiervan geldt dat je het moet zien:
1. Het Circus Circusgebouw met ontelbare gokapparaten en als er wat uitkomt krijg je er klein speelgoed voor terug!
2.Ceasars Palace. We denken dat al die gebouwen die metelkaar verbonden zijn wel één km lengte omvatten. De afbeeldingen en alle echte onderdelen die in Rome te vinden zijn, zie je hier met eigen ogen.
3. Paris. Je ziet boven een gebouw de Eiffeltoren uitkomen en als we naar binnen gaan in dit immense gebouw zien we de 4 poten in levende lijve en niet te vergeten ook weer zalen met apparaten om te gokken.
4.En zo kunnen we doorgaan met Monte Carlo, New York New York met het vrijheidsbeeld natuurlijk.
5. Dan het MGM hotel met meer van 5000 kamers! We willen daar eten, maar waar je ook komt alles zit vol en dan is het niet een klein zaaltje, maar een oppervlakte waar in diepte en lengte geen eind aan schijnt te komen.
6. Helemaal fraai is Venetian. Zelfs het plafond van deze gebouwen geven de open lucht en de sfeer van Venetië aan, zodanig dat je je echt in Italië waant…
Het is aan het eind van de avond en ook de nacht zelf nog erg warm en afkoeling zit er bijna niet in.
De eerstkomende dagen zal onze onderwijzeres Wilma, trouwens nog de enige in actieve dienst het verslag maken.
 ( vanwege tijdsgebrek geen screening)
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan