2 september Radium Hot Springs-Wapta lake : 298 km

Door All 4 Canada - A long time ago Door het hete bad in de hot springs hebben we een heerlijke nacht geslapen. Vroeg uit de veren en direct op pad. Onderweg wordt gestopt voor een heerlijk breakfast bij een lodge; daar kwamen we bedrogen uit; er was alleen een koud ontbijt (de kok was er niet). Na slechts een kop koffie weer op pad. De bomen zien eruit alsof er brand is geweest. Bij navraag blijken de Beetles (een soort kever) de oorzaak te zijn. Deze kever vreet alles kaal en hij is door de zachte winters niet uit te roeien. Typisch een gevolg van de opwarming van de aarde. Via een prachtige bosroute arriveren we in Banff. Met de gondel gaan we in 10 minuten naar de top van de berg. Daar lopen we een trail en bereiken het weerstation (gedateerd 1918). Jacqueline heeft deze gondeltocht ook overleefd (!) Op naar Lake Louise; een prachtig blauw meer omgeven door hoge bergen. We doen een stuk van een hiketrail (erg drassig en geen beren - waar blijven die beesten toch ?).
Op weg naar Field stuiten we op de spiral tunnels: de trein gaat hier in een spiraal door de bergen om een niveauverschil van 4,5 % te compenseren. Als de trein uit de tunnel komt, zie je het achtereind nog in de tunnel gaan. Helaas kwam er geen trein.
Wel kwamen we een aanduiding tegen van de Takakkaw Falls. De hoogste waterval in de Rockies. Inderdaad bijzonder indrukwekkend al kon je er niet erg dichtbij komen. In Field is geen plaats in de herberg (alleen een heel vies bed) zodat we besluiten terug te rijden. Onderweg stuiten we op West Louise Lodge gelegen aan het Wapta Lake, welke we dan maar boeken. Details zullen we niet vermelden, maar laten we het houden op een karakteristiek hotel met autentieke kenmerken.  Volgens Lonely planet een hotel voor no-nonsense people, dus voor ons !
Een nachtje moeten we kunnen redden.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!