3 september Wapta Lake - Jasper : 278 Km

Door All 4 Canada - A long time ago Ladies & Gentlemen; we've got him !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Na een onrustige nacht, zeer veel treinen die allemaal door de spiral tunnels moesten, op pad en een trein over de weg gespot die een behoorlijke bocht moest maken in de Kicking Horse Pass. Direct het national park in gegaan, en jawel onze scout lette wederom goed op. EEN BEER !! En niet zomaar een beer: een echte grizzly wordt gesignaleerd en gefotografeerd. Helaas blijkt het niet mogelijk om de afbeeldingen mee te zenden met dit bericht, maar de foto's komen jullie maar eens kijken. Joop waagde zich nog buiten de auto, maar de beer had meer aandacht voor een struik dan voor dit smakelijke mensenjong ! Geweldig, zo'n dier zomaar in het wild.
We gingen steeds dieper de Rockies in: de bewolking nam toe en toen we de Columbia Icefields bereikten sneeuwde het, en niet zo weinig ook. Met een bus en vervolgens met een Ice-explorer reden we de Athabasca Glacier op: enorm indrukwekkend! Het is een ijsvlakte met hier en daar enorme ijsgrotten en door de hevige sneeuwval was de gletsjer bedekt met vers sneeuw. Wij natuurlijk aan het ballen gooien. Opvallend is dat het niet meevalt om raak te gooien omdat de sneeuw zeer licht is. Ook na het gooien heb je geen natte handen. Het is 2 graden boven nul, geen wind, maar veel sneeuw. Weer terug breekt de zon door en verdwijnt de sneeuw als..... juist ja. Op naar Jasper; onderweg herten gezien.
Nadat we een prachtig onderkomen voor de nacht hebben vastgelegd besluiten we om de Maligne Canyon te bezoeken. Een prachtige rit naar de diepste canyon van de Rockies. Prachtige watervallen die zeer goed te bereiken zijn via een trail.  Een enorm verval zorgt voor veel stuifwater en prachtige uitgesleten rotsen. Hijgend en uitgedroogd bereiken we het motel.
Tot onze grote verbazing blijken er zeven Wapiti herten (flinke kanjers) over de weg voor ons hotel te lopen. Dat overkomt ons weer: wedden dat ze morgen in onze hottub zitten !
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 25 september in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!