4 september : Jasper – Clearwater: 422 km

Door All 4 Canada - A long time ago

 

Vandaag een lange dag voor de boeg. De wegen zijn hier prima, maar er zijn niet veel mogelijkheden om tussendoor te steken. Je rijdt om de parken heen, ga je het park in dan is het een one-way gebeuren, vaak 50 km heen en weer 50 terug. Dit houdt in dat je flinke afstanden moet afleggen, maar met zo’n auto en zulke chauffeurs gaat het prima.

We bezoeken eerst het visitor centrum bij Mount Robson. Dit is de hoogste berg van Canada en de top (waar je niet kunt komen) ligt onder een dikke laag sneeuw en ijs. De zon schijnt en het is heerlijk ondanks de hoogte waarop wij ons bevinden. Na ons hotel op Vancouver Island te hebben geboekt, gaan we op weg naar Clearwater. Jacqueline rijdt en na enkele kilometers droogt ook bij de heren het angstzweet op. In Blue River staat de bootsafari aangeprezen en nieuwsgierig als wij zijn, gaan we er op af. Kleine motorboten, geschikt voor acht personen varen hier de Blue River op en garanderen ruim een uur lang verbazingwekkende natuurimpressies. Nou, dit blijkt niet overdreven te zijn: we zien een zwarte beer en kunnen via het water naderen tot 5 meter. De beer voelde zich niet bedreigd en ging onbekommerd verder met mieren eten. Het is een zwanger vrouwtje en zij gedroeg zich niet agressief (pas als de cubs (= puppies) komen is dit wel het geval. In januari moet zij bevallen, zorgt voor de cubs tot ongeveer oktober en verstoot ze daarna. We krijgen uitgebreid gelegenheid om haar te fotograferen evenals de drie adelaars die boven ons zweven. Prachtig ! Als toetje gaan we met hoge snelheid de rivier op. Gelukkig zijn we in een waterdichte jas, een reddingsvest gehesen en hebben we een deken meegekregen, wat eerst overbodig leek, maar wel heerlijk was op het water. Onderweg verlieten we de boot voor een korte klim (natuurlijk lagen onze wandelschoenen in de auto) naar een prachtige waterval.  Voor de mooiste foto moesten we op sandalen enkele obstakels nemen. André maakte prachtige capriolen op de rotsen!

Hierna worden kilometers gemaakt naar Clearwater; we noteren een trein met 129 wagons, zorgt Joop ervoor dat we geen scheurbuik krijgen en wordt een motel gezocht, vervolgens het Wells Gray Park ingegaan. Dit park herbergt veel beren, elanden en herten, alsmede watervallen. De dieren zagen we niet, maar de watervallen des te meer De Helmcken Fall is 175 meter hoog en raast met donderend geweld naar beneden. De Dawson Falls (mini Niagara waterval) is 91 meter breed en verstuift het water over een grote breedte.

We hebben een flinke dag achter ons, zeer veel indrukken opgedaan zodat we tijdig de koffer induiken.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!