6 september : Prince George – New Hazelton 446 km

Door All 4 Canada op

 

Zonder ontbijt maar met een heerlijk zonnetje vertrekken we voor een lange rit. In een park onderweg heerlijk gegeten en via Smitter’s besluiten we door te rijden, omdat daar niet veel te beleven valt. We spotten plotseling een coyote (= geen Dakota red.), enkele herten en ja wel: een zwarte BEER ! Hoewel we niet dichtbij konden komen, is hij duidelijk op de plaat gezet. Vlak voor Hazelton passeren we Moricetown. Daar staan in de Burkley rivier de indianen te vissen naar zalm. Met grote schepnetten trachten zij de zalm te vangen, die dapper gebruik maken van de zalmtrappen die in de rivier zijn aangebracht. Direct na de vangst worden de zalmen doodgeknuppeld, gefilleerd en in de zomermaanden gebarbequed. Nu helaas niet. ’s Avonds vinden we echter een (onooglijk) restaurantje waar we een heerlijke zalm op ons bord krijgen; voortreffelijk, verser kan niet!

Net zoals in meerdere Canadese dorpjes is er ’s avonds niet veel te beleven. We leggen dus maar een kaartje, drinken een (of meer) glaasje(s) en liggen tijdig in de sponde.

 

Overweging ’s avonds: we zitten nu op de helft van de vakantie. Canada is een prachtig land bij uitstek geschikt voor natuurliefhebbers. Vergeleken met Amerika vertonen de parken en het landschap niet veel afwisseling. Bergen, meren en bossen zijn en blijven prachtig, maar het wordt ietwat eentonig. We zijn toe aan wat meer aktie c.q. andere omgeving.

Morgen nog een dag doorrijden en dan drie dagen Prince Rupert !

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom langs op de infodag in Zwolle op zaterdag 21 april!
Meer info en aanmelden
Boek nu al je Cruise America of Cruise Canada-camper voor 2019!
Profiteer van 15% vroegboekkorting!
Nu al een camper boeken voor 2019 van Road Bear!
Bekijk de kortingen & vraag een offerte aan
Relocation Special van Canadream!
Bekijk prijzen & voorwaarden
10% korting op de huurdagen en all inclusive-pakket bij El Monte RV!
Bekijk prijzen & voorwaarden
30% korting op Escape campervans bij Miami of New York Special!
Bekijk de special
Cruise America heeft weer een wegbrengspecial!
Prijzen & voorwaarden