6 september : Prince George – New Hazelton 446 km

Door All 4 Canada - 09-09-08 01:54

 

Zonder ontbijt maar met een heerlijk zonnetje vertrekken we voor een lange rit. In een park onderweg heerlijk gegeten en via Smitter’s besluiten we door te rijden, omdat daar niet veel te beleven valt. We spotten plotseling een coyote (= geen Dakota red.), enkele herten en ja wel: een zwarte BEER ! Hoewel we niet dichtbij konden komen, is hij duidelijk op de plaat gezet. Vlak voor Hazelton passeren we Moricetown. Daar staan in de Burkley rivier de indianen te vissen naar zalm. Met grote schepnetten trachten zij de zalm te vangen, die dapper gebruik maken van de zalmtrappen die in de rivier zijn aangebracht. Direct na de vangst worden de zalmen doodgeknuppeld, gefilleerd en in de zomermaanden gebarbequed. Nu helaas niet. ’s Avonds vinden we echter een (onooglijk) restaurantje waar we een heerlijke zalm op ons bord krijgen; voortreffelijk, verser kan niet!

Net zoals in meerdere Canadese dorpjes is er ’s avonds niet veel te beleven. We leggen dus maar een kaartje, drinken een (of meer) glaasje(s) en liggen tijdig in de sponde.

 

Overweging ’s avonds: we zitten nu op de helft van de vakantie. Canada is een prachtig land bij uitstek geschikt voor natuurliefhebbers. Vergeleken met Amerika vertonen de parken en het landschap niet veel afwisseling. Bergen, meren en bossen zijn en blijven prachtig, maar het wordt ietwat eentonig. We zijn toe aan wat meer aktie c.q. andere omgeving.

Morgen nog een dag doorrijden en dan drie dagen Prince Rupert !

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
NIEUW! Voordelige camperwegbrengspecials El Monte en Road Bear maart/april 2019
Info & prijzen (op = op)
Boek nu al je hotelrondreis voor 2019 met korting
Vraag vrijblijvend een offerte aan en profiteer van 10% vroegboekkorting!
Boek nu al je camper voor 2019
Vroegboekkortingen tot 17%
Rondreis of One Way in Canada? Boek een Relocation of Seasonal Special van Canadream!
Prijzen & vertrekdata