16 september: Squamish – Vancouver : 183 km

Door All 4 Canada - A long time ago

 

Om ongeveer 03.00 uur keek Joop uit het raam van de hotelkamer. Op de parkeerplaats aan de achterzijde van het hotel ontdekte hij een donkere schaduw. Bij (niet te) nadere inspectie blijkt er een zwarte beer rond te snuffelen. En niet zo’n kleintje ook ! Geschatte lengte door Jacqueline (als de beer op zijn achterpoten zou staan) is 2.50m !

Lekker als je onverwacht nog iets uit je auto nodig hebt! Bij navraag blijkt het vaker te gebeuren; we zitten dan ook in een ‘prime black bear area’.

Het is al aardig warm als we naar Whistler rijden; de diverse aankondigingen langs de weg duiden op de OS 2010. Het stadje zelf is een modaine (dure) wintersportplaats dat prachtig is opgebouwd. Goed verzorgde straatjes, prachtige gebouwen vormen het centrum. ’s Zomers wordt hier veel gebiked, gehiked, waarvoor de kabellift gebruikt wordt. Met fiets en al naar boven en dan via verschillende trails naar beneden. Dat het niet zonder gevaar is, blijkt uit een aantal flink in het gips zittende jongens die toch nog verlangend naar de kabelbaan zitten te staren. Wij kijken alleen maar!

Het Olympisch voorlichtingscentrum geeft nader informatie over waar alle sporten zullen plaatsvinden, echter er is nog niet veel aangelegd. Datgene wat (bijna) klaar is, ligt in de vallei en is een afgesloten deel van Whistler. Niettemin is het een zeer de moeite waard bezoek.

Hierna rijden we door naar Vancouver en besluiten een hotel te nemen dat dichtbij alle wijken ligt die wij willen bezoeken (Chinatown, Gastown, Downtown etc.) . Met een hop on – hop off bus willen we twee dagen de stad doorkruisen, waarna we vrijdagmiddag naar het vliegveld vertrekken en we weer richting huis komen.

Het is nu circa 28 graden, het schijnt iets minder te worden, geen probleem in zo’n big city als Vancouver zijn er voldoende mogelijkheden zowel binnen als buiten.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!