Bizons, Prairiedogs en Pronghorns.

Door Henk en Nel van den Hengel - A long time ago
Bizons , Prairiedogs en Pronghorns zondag 31-08-08.
Gisteren ( 30 -8-08 ) om +/- 7:00 h. opgestaan gedouchd en het stadje Lusk ( een rechte weg) bekeken en om 10:00 h naar de rodeo show gegaan. (de rodeo van gisteren 29-08-08 was al geweest die duurde tot 19:00 h.)
Hier werden de volgende wedstrijden gereden :
1)      Snelheid en behendigheid op paard, erg leuk om te zien hoe die mannen / vrouwen zo snel en behendig met zo’n paard om gaan.
2)      Daarna werden stier kalveren middels paard en lasso gevangen, zielig  om te zien hoe zo’n kalf in volle vaart met een klap stil komt te staan/liggen omdat zo’n lasso hem in een keer blokkeert.
Hierna zijn we om +/- 11:15h. naar Hot Springs gereden zo’n 410 mile (+/- 675 km ), de weg er naar toe was echt zo’n weg uit een film, lang gestrekt en heuvelachtig dwars door de prairie.
Je zet de wagen in cruise controle dan hoef je af en toe alleen maar wat bij te sturen, en tijdens de rit zie je af en toe een auto of een paar Harley’s je voorbij gaan of tegemoet komen.
Rond de klok van 15:00h waren we in Hot Springs waar we wat bekeken hebben en verbaasd waren hoeveel merchandise er over “ Sturgis” te koop is. In de week van 08-08-08 is hier de jaarlijkse Harley–Davidson Rally geweest, Sturgis ligt hier zo’n 50 mile vandaan.
Van Hot Springs naar het Windcave N.P. gegaan informatie opgehaald en er door heen getrokken met de volgende spots: Prairiedogs (honderden zo schattig), Bizons en whitetaile deer .
Van Windcave rijd je zo Custer N.P. in alwaar we ook genoten van de vele dieren die we tegen kwamen en op film en foto hebben vastgelegd.
Bij Bismarck lake hebben we de tent op gezet, tussen de eekhoorntjes, op een prachtig plekje, heerlijk gegeten en het plaatsje Custer bezocht.
PS.
Onderweg een trein tegenkomen die bestond uit 3 diesellocomotieven voor 156 wagons en 1 diesel locomotief erachter.

Doei. 
  

                                              
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!