Needles road en Mount Rushmore

Door Henk en Nel van den Hengel - A long time ago
Needles road en Mount Rushmore. 01-09-08 t/m 02-09-08.
01-09-08 om +/- 8:00 h opgestaan met wat regen.
Na douchen en wat koffie leuteren op pad gegaan nadat de regen ook was vertrokken.
Middels de Ironmoutain road naar Mount Rushmore gegaan, via het plaatsje Custer, alwaar we de 4 presidentskoppen ( Rooseveld, Washingtong , …. en …. ) langzaam wegzonken in de bergmist die op kwam.
Schitterend te zien hoe die koppen in die berg uit gehouwen zijn.
Via Mount Rushmore naar Crazy horse memorial gegaan alwaar men daar al jaren bezig is om ook een heel groot beeld in de berg uit te hakken, een indiaan op een paard.
Daar vandaan naar de needles road waar langs die weg die dwars door berg en naaldboom gaat in eens de needles en needles eye opduiken ( langwerpige rotsen en een rots die als het ware gespleten was boven zodat je het oog van een naald had), erg mooi om te zien alleen was het wederom wat mistig op die hoogte.
We zijn naar Rapid City gereden alwaar we boven op een berg met de tent hebben gestaan.( net toen we de tent gingen opzetten begon het te regenen )
Wat gaan eten in Rapid City en door het stadje getoerd waarna we gingen pitten.
S,morgens weer terug gereden ( 45 mile ) naar Custer omdat er iets niet goed was gegaan met het pinnen, dit afgehandeld en vertrokken naar de Badlands een mile of 80 verder.
De Badlands was zeer de moeite waard om te zien, de kleuren en vormen van die bergen die als het ware in de grond zijn gezakt.
Na wat uren door de Badlands te hebben rond gereden zij we naar het plaatsje Sturgis gereden, als H-D rijders moet je daar wel geweest zijn, alleen de Rally waar zo,n 50.000 Harley’s komen is zo’n 3 weken geleden geweest .
Het stadje stelt op zich geen reet voor, wat saloons en eetgelegenheden, alleen bij zo’n jaarlijkse rally wordt alles omgetoverd tot een grote kroeg, merchandise en show plaats vooreen hele week.
Tentje opgezet in een zeer goed verzorgde RV camping met alles erop en eraan.
Chinees buffet genomen bij een Chinese die net 1 jaar in Amerika was, nou dat vrouwtje was niet te begrijpen wta ze zei, niet doordat de R en L werd maar ze sprak de taal net zo en wij natuurlijk ook niet vloeiend dus dat was een conversatie van niks.
Lekker naar bed gegaan om straks……….
Doei    .

 
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Nieuw! ViaTioga: reizen op maat binnen Europa. Boek nu en gebruik je Coronavoucher.
Bekijk de reizen
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!