Buffalo, Cody en Yellowstine.

Door Henk en Nel van den Hengel - A long time ago
Buffalo, Cody en Yellowstone. 04-09-08
Gisteravond in het plaatsje Buffalo, nog Hotel Virginia ” Occidental” een uit 1830 daterende saloon, waarin Jesse James en vele andere outlaws zich ophielden.
Heel leuk om te zien hoeveel foto’s e.d. er uit die tijd overgebleven zijn, het leek wel een museum. De avond afgesloten met een heerlijke Mexicaanse maaltijd. Toen heel gezellig in de laundry een drankje gedronken en muziek geluisterd vanaf de laptop, om vervolgens in onze IGLO te kruipen.
Vanmorgen vroeg gewekt door het geluid van de regen , ondanks  (of dankzij ) het geluid van de koelwagens en de snelweg, heerlijk geslapen.  Vandaag een hele lange rit naar Yellowstone en omdat het weer niet zo goed  was leek het nog langer. Toch was de omgeving meer dan prachtig vooral langs de rivier(tje) de  Big Horn.
In het plaatsje Cody was een museum van Buffalo Bill. We hebben nog even door het stadje gelopen maar omdat het regende zag het er niet zo gezellig uit. Ook nog even een stuwdam van natuurlijk Buffalo Bill bezocht, moesten een klein stukje verderop parkeren ,word je gewoon met een golfkarretje er naar toe gebracht. Omdat de lucht zo scherp was kon Henk zijn ogen niet open houden dus moest ik rijden. Om ongeveer 18.00h kwamen we aan in Yellowstone, het was niet wat we er van verwacht hadden m.a.w .we schrokken van al die verbrandde bomen. Als je nagaat dat het al 20 jaar geleden is dat die grote brand heeft plaatsgevonden, dan kun je nu zien wat voor schade zo’n brand aanricht. Wij zaten te blauwbekken in de auto, kwamen we 2 fietsers tegen en die ook gingen kamperen en nog zonder tent ook, wat zijn er toch rare mensen op de wereld. Al gauw kwamen we de eerste geisers tegen leuk gezicht, ook stond er ineens een enorme bizon op de weg en dat terwijl die fietsers er ook langs wilde, nou die bleven staan. Het hele park stinkt naar rotte eieren van de zwavelhoudende bronnen. Eindelijk hebben we een camping gevonden (alle lodges zitten vol) en hebben we onze IGLO weer opgezet. Deze avond gaan de koffers er in slapen, want wij gaan i.v.m. de kou (of de beren) lekker in Sidonia slapen, of dat echt lekker is horen jullie morgen.
Doei    .

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Nieuw! ViaTioga: reizen op maat binnen Europa. Boek nu en gebruik je Coronavoucher.
Bekijk de reizen
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!