Yellowstone, Grand Teton en Alpine.

Door Henk en Nel van den Hengel - A long time ago
Yellowstone, Grand Teton en Alpine.
Het  voorgaande verhaal was geëindigd met de rest leest je mogen wel. Helaas was internetten in Yellowstonepark niet mogelijk, zodoende enige dagen later dit stukje.
Vanavond ronde de clock van 18:00 H aangekomen in Alpine, dit is wel een erg ruig dorpje van 1 1/2 paarde kop, we staan op een campground achter een kroeg.
Het slapen in de auto was geen succes, nl. door het metaal werd het s’nachts nog kouder, het luchtbed voelde aan als een ijswaterbed.
We hebben in Yellowstone de Hotsprings Mammouth Springs bezocht,  nadat we eerst de watervallen en de Canyon hadden bezocht van de Yellowstone River, dit was adembenemend. Helaas begon het wat te regenen maar we konden toch goed zien dat er heel veel van de Hotsprings droog stonden, ook een paar Elks gezien.
Onderweg diversen watervallen tegen gekomen en genoten van de omgeving, de tent opgezet  Norris met wat even later bleek een dikke Bizon op een afstand van 200 meter die daar in de “meadow”lag.
Na het eten een deel van het geisers veld bezocht, heel veel kleuren en een paar niet hoge spuiters.
Even naar Canyon Village gegaan, voor een douche en een bakkie, toen naar het  amfitheaterwaar een ranger programma was, geloof ons het is een bepaald soort mens die rangers.
Opgestaan met een blauwe neus en blauwe tenen. Gelukkig begon het weer gauw te regenen zodat de Norris springgeisers niet zo fleurig waren
Via Madison langs de gibbon en fireholrivier waar we diversen geisers bezocht hebben, om 12:30 h kwamen we aan bij de Old Faithful alwaar we net op tijd waren voor de hoge eruptie, hierna een trail rond de geisers gelopen , waarna we precies 1 ½ h  later weer bij de Old Faithful waren om nogmaals een eruptie te zien maar nu van een ander kant door Henk, Nel was een berg opgestuurd om hem te fotograferen van de boven zijde.  Na dit alles hadden we genoeg zwavel, op gesnoven zodat we  voor de rest van ons leven genoeg eieren ophadden, beter 1 ei in de hand dan de lucht van tien.
De tent op gezet in Grand Village op een mooie plek helemaal achter in op de camping terwijl er genoeg plek voor was, zeker onze uitstraling. De was gedaan, gedoucht en lekker gegeten, waarna we een kaartje hebben gelegd in de Sidonia omdat het buiten wederom te koud was.
Zondag 07-09-08 dit keer gewekt door een eekhoorn die eikeltjes uit de boom gooide om zijn winter voorraad aan te vullen.
Nadat Henk met moeite de tent uitkwam daar hij met zijn teen vast zat aan zijn slaapzak zijn we naar de grand Teton gegaan, war we genoten van de schitterende bergen, het Jackson Lake  en een mooie scenic route gereden bij Jenny’s Lake. Een trail gelopen bij Phelps Lake en het preserve bezochten welke geschonken was door Laurens S Rockenfeller.
Hiervan vandaan naar de plaats Jackson geweest, een heel gezellig stadje ( soort Winterber ). Daarvandaan opzoek naar een Camping alwaar we uitkwamen in het plaatsje ( gehucht ) Alpine zie het begin van dit verhaal.
Blijkt de douche ijskoud, wel lekker buiten gegeten met wat zon.
De weersverwachtingen zijn hoe kan het ook anders slecht.
Doei.      .

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!