donderdag de 4e

Door blom - A long time ago Hallo allemaal, eindelijk zijn we weer in de bewoonde wereld waar onze telefoons het weer doen en waar we een computer voor handen hebben in de openbare bibiotheek van Deadwood.

Vrijdag hebben we onze camper opgehaald. Het is een grote koekblik van 3 meter breed en 3 meter hoog en bijna 10 meter lang. We schrokken een beetje aan het begin maar toen we eenmaal wegreden viel het allemaal wel mee. Hij reed als een zonnetje. We hadden eerst even wat boodschappen ingeslagen en zijn daarna richting Rocky mountain N.P. gereden. Het was een mooie niet al te lange rit en we konden goed aan de camper wennen. Daar eenmaal aangekomen konden we geen plek vinden om te overnachten want het was laberday weekend voor de amerikanen. Die waren dan ook massal naar dit gebied gekomen om een lang weeken in dit mooie gebergte te kamperen. Eindelijk na een paar campings afgebeld te hebben vonden we een plek op Mary's lake kampground. Daar konden we 3 nachten verblijven. De volgen de ochtend hadden we een kleine hike in onze gedachten en hadden er 1 op de kaar gevonden van 3 mijl. Toen we eenmaal een uurtje aan het lopen waren voelde we onze beentjes en spiertjes al behoorlijk. Vooral die twee oudjes hadden het erg moeilijk. Na een wandeling van 3 uur waren we eindelijk op de top. Het was erg mooi en de moeite waard geweest. Pa zat er toen al aardig doorheen maar we moesten ook nog 3 mijl terug. Maar dat was gelukkig bergje af. Daar hebben we nog eens 2 uur over gedaan. eenmaal weer bij de camper aangekomen zagen we nog een paar mannetjes herten heel dichtbij als beloning voor onze inspanning. 

Maandag zijn we op weg gegaan naar de Black Hills in South Dakota. het was een erg mooi rit door de heuvelachtige prairie. Daar zijn we na 550 km aangekomen en hebben maar gelijk een camping opgezocht en zijn vroeg gaan slapen.

Dinsdag zijn we vroeg opgestaan om naar de Badland te rijden. Het leek me een leuk idee om een gravelweg te nemen naar dit gebied maar deze weg was ruim 50km lang en onze beentjes en botjes en spiertjes werden aardig door elkaar geschud. Ook onze camper had het aardig te voorduren. We kwamen er later achter dat je dit eigenlijk niet mag doen met dat ding maar het was wel een mooie rit en hebben veel gezien. De Badlands zelf waren ook heel imposant. Het was net het wilde westen zoals in de films. Na een lange hobbelige dag hebben we een mooie camping opgezocht in het Custer state park.

Woensdag vroeg op. 8 uur gingen we al rijden en hebben de wildlifeloop in het park genomen. We hebben veel gezien waaronder Prairiedogs( erg leuk en grappige beestjes zijn dat zeg),bisons, verschillende herten, wilde ezels eigenlijk te veel om op te noemen. Jullie zien later de foto's maar. Daarna zijn we naar Windcave n.p. gereden en een kleine hike gedaan. Daar hebben we ook de windcave zelf bekeken. Daarna zijn we naar het Crazy Horse memorial gereden. Dat is een erg imposant beeldhouwwerk ze zijn daar al 60 jaar mee bezig en het is nog lang niet af. Er zat ook een mooi museum bij over de native indians. Erg mooi en leuk om te zien. Daarna zijn we via een smal weggetje met allemaal scherpe bochte en kleine tunneltjes richting Mount Rushmore gereden. onze camper paste er maar net doorheen en bij de bochten moesten we opletten dat er geen tegenligger aan kwam. maar erg spannend. Toen we door een van de tunneltjes reden zagen we een mooi blik op Mount Rushmore. daarna camping opgezocht ,biertje en naar bed.

Donderdag heeft Raymond zijn hengeltje uitgeprobeerd en zijneerste regenboog forel gevangen van 35 cm. Hij heeft hem terug gegooi  want er was geen mes voor handen om hem schoon te maken. toen zijn we een kleine hike gaan doen om een meertje en toen doorgereden naar Deadwood waar we nu nog zijn.

Groetjes uit de USA

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!