16 September

Door Ruijtereis - A long time ago We zijn hier weer een uur vroeger, dus het verschil met de nederlandse tijd is nu 9 uur. Maar gisteravond was ik ook al weer vroeg erg moe. Dus ik ging hier om half negen slapen en de caspers iets later. Vanmorgen om 7 uur opgestaan, dat was dus eigenlijk voor mijn gevoel 8 uur.
En in de Camper gedoucht voor het eerst. Want meestal gaan we in de douche van de camping die zijn meestal iets groter. Niet schoner want dat is haast niet mogelijk. Maar hier moet ik toch wel een eind lopen naar de douche en dat dan bergie af en zo.
Dus ik hou het deze keer maar in de camper.
Na ons ontbijt met heerlijke hollandse beschuit zijn we gaan msnnen met nederland en om 9 uur vertrokken richting de horshoe. We waren dan tenminste niet op het warmst van de dag daar.
Maar ik was even vergeten hoe ver je moet lopen en klimmen om er te komen!
Voor Casper jr was het eerste bergje al te veel, in rul zand, dus niet echt een stevig pad was het niet te doen voor hem.
Dus ben ik met hem terug gegaan naar de camper en is sr alleen verder gegaan.
De foto,s zullen wel weer snel op de site verschijnen.
Daarna zijn we met elkaar naar de wallmart geweest en hebben ons scheel gekocht ;-)Nee, hoor wel verlekkerd.
Toen moesten we zorgen dat we bij de zaak kwamen waarmee wij naar de Antelope grot zouden gaan.
En daar konden we weer op een truck klimmen die ons via een hobbelweg en door de bedding van de rivier in 20 minuten bij de antelope canyon bracht.
Daar werden we rondgeleid door een aardige jongedame die indiaans van afkomst was. Ze vertelde iedereen waar ze moesten staan om een goed foto te maken. En hoe ze dat moesten doen  Sommige ging ze zelfs helpen om ze te maken.
Ze vertelde dat er in mei 2004 een heftige vloedgolf was geweest die in jaren niet zo hoog was gekomen. En liet ons de stronken van bomen zien die hoog lagen. Daardoor was er weer zand gekomen en was de canyon hoger gekomen. Toen wij dus in April 2004 ook in deze canyon liepen was het ruim 1.90 lager. En dat konden we ook zien aan een stam die vastzit tussen de rotsen die we toen ook hadden gezien. Die lag een stuk lager naar ons idee. En dat klopt dus ook. Hij lag op dezelfde plek maar de grond was hoger geworden.
Het was niet zo spectaculair als ons vorige bezoek. Omdat we nu niet midden op de dag waren en er wel enige bewolking was, waardoor de zon niet recht in de canyon kon schijnen.
Maar we hebben zeker weer genoten. En het was heel bijzonder om het zo weer te zien.
We blijven elke dag weer zeggen: onvoorstelbaar wonderlijk gemaakt!
Dat kan geen mens zo doen.
Job 38.
Waar waart gij, toen Ik de aarde grondvestte?
Vertel het, indien gij inzicht hebt!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!