Yosemite naar Death Valley

Door Denise, Erik & Lars Koomen - 07-09-2008 06:09

Beste allemaal,

 

We hebben donderdag het moment dat Lars wakker werd (5:00) gebruikt om de zonsopgang bij de Golden Gate bridge te kunnen zien. Denise was al snel ernstig moe, (10.00) maar goed Lars slaapt lekker in de auto.

Bij de Golden Gate vele mooie foto’s gemaakt en daarna door de spits de stad uit  op weg naar Yosemite.  Onderweg nog boodschappen gedaan vnl om nu ook aan groenten te komen want bij de Wall Markt was het niet duur, maar duidelijk niet alles te krijgen. Daarna heeft Erik maar een stuk gereden omdat Denise’s ogen dicht vielen (13:00 lokale tijd) . Denise moest het voor haar wagenziekte weer overnemen over de pass Yosemite in; drukte en zeer weinig opties om te camperen, maar toch een plaatsje; lekker tonijn salade gegeten en Lars heeft enorm veel gedronken, maar ook veel gezweten….  . Hij vindt het heerlijk om de camping weer lekker te spelen. Lekker vroeg naar bed die avond.

Vrijdag, een lange dag Yosemite. Eerst naar glacier point om een overzicht van de valley te bewonderen. De plaats waar Denise 13 jaar geleden vast stond met haar camper en Ragonda, was nu geheel geasfalteerd en zo rustig dat we alle ruimte hadden en Denise niet weer in de fout is gegaan (vorige keer over de rand geparkeerd en eruit gesleept moeten worden). Toen terug naar de valley zelf om in het dorp rond te kijken en met de shuttle een stuk op weg naar een wandel naar Mirror Lake (helaas al langere tijd geen water meer in dit meer, dus geen mooi spiegel oppervlakte). En het is wel even schrikken we zien een mini wolkje aan de strak blauwe hemel, dat hadden we nog niet gezien, continue prachtig weer zo’n 26 graden

Zaterdag, na ons late arriveren op de camping en het wakker worden van Lars om 4:30, toch om 6:00 opgestaan om met zonsopgang foto’s  te maken van Mono Lake en de Tufa’s te fotograferen. Helaas was de zon nog niet op voor ½ uur, maar de rode ochtend gloed al bijna verdwenen . Toch nog vele mooie foto’s gemaakt zowel aan de Noord als Zuid zijde. Lekker ontbijtje bij het Lake en op weg richting Deathvalley, maar eerst langs Develspostils. Dit is een rits bestaand uit 6 hoekige granieten pijlers erg mooi wel een rit door smalle afdalingen en stijgingen. Lars was in zijn nopjes meekijkend en hikend vanuit zijn babybjorn. Natuurlijk had hij weer veel bekijks.

Bishop was nog een tussenstop voor benzine en eten; voor het eerst echt lekker brood kunnen kopen en er direct van kunnen genieten. In Lone Pine was een tussenstop nodig voor de oververhitte Lars. Dus de emmer gevuld en hem even laten zwemmen (zie foto).  Dit vond hij heerlijk. Het visitor center bleek een mijl verder te liggen en het was nog even haasten om daar voor 17.00 te zijn zodat we konden zien waar een camping was. Nog 48  mijl rijden en dan zitten we aan de rand van de DeathValley, het is er 117 graden fahrenheit, wat ons even niet veel zegt. Op de camping aangekomen bleek dit 47 graden te zijn, de nachttemperatuur zal gaan dalen tot 24 graden. Gelukkig staan we in het stroom en loeit de airco. Lars is onder de koude douche geweest en is nu gelukkig in slaap gevallen. We zijn erg benieuwd hoe hij het morgen gaat doen…… we zullen het rustig aan moeten doen want dit is wel abnormaal heet!!

Inmiddels is het 20.00 en zijn we aan een hapje eten toe.

 

Groetjes

 

Erik, Denise en Lars

 


 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan