Death Vally Las Vegas

Door Denise, Erik & Lars Koomen - 09-09-2008 17:57  Zondag 7 september.

Het was een zwoele nacht, maar we hebben lekker geslapen nadat de airco de auto had afgekoeld. ’s Morgens lekker vroeg op (6:00), om de ergste hitte te mijden. En de Death Valley ingereden….Stovepipe wells onze eerste echte stop bij de zandduinen. Denise weer lekker aan het fotograferen en Erik en Lars hebben in het zand gespeeld, waarna Lars crashde en nog even lekker een stuk geslapen heeft in de camper in de koelte, zodat mamma mooie foto’s kon maken. Het is echt prachtig daar, met de schaduwen achter de zandduinen omdat het nog zo vroeg was. Teruglopend werd het al heel erg heet en je moest het niet veel later doen want dan was het zand niet te belopen zo heet als het was.

In de Golden Canyon wilden we samen een wandeling maken met Lars in de Babybjorn van 3.2 km maar na ongeveer een kilometer zijn L & E terug gegaan omdat het niet te harden was. Lars werd er zowat onpasselijk van. Denise kwam volledig uitgedroogd terug en tankte zo een liter weg. Dat moet je dus niet doen met 47 graden…

Verder allemaal mooie uitzichtpunten, in badwater zit je op 282 feet onder zeenivo = 90 meter. Het is heel veelzijdig van gele rotsen tot wit van het zout en rood van kleur.

Daarna reden we het park uit en gingen naar Las Vegas dat was best nog een stuk rijden; Erik heeft dit gedaan en de rest lekker geslapen. ’s Avonds rustig aan; lekker in het zwembad en de hottub met Lars die dit echt helemaal geweldig vond.

 

Maandag een rustige dag was de planning opruimen / wassen en daarna wederom gezwommen en toen vertrok de blauwe horizon en hebben stortbuien en onweer gekregen in de woestijn. Onderwijl deden we boodschappen en hebben we geshopt in het outletcentrum en veel kleertjes voor Lars gekocht.  De regen leverde een spectaculair beeld op van rivieren op de weg ipv de weg met veel “zeepsop”……. Vervolgens met de camper over de strip gereden om voor Erik een eerste indruk te krijgen; Lars was inmiddels in slaap gevallen (19:00) en daarna naar de camping.

Vanaf de camping ons nachtelijke toch over de strip het ene casino uit, het andere weer in, wat een kitsch, maar wel eens grappig om al die mensen massa’s te zien. We hebben nog enkele shows bewonderd en gegeten.  Denise glom van oor tot oor, maar had na 5 mile strip ook pijn in haar voeten.  Om 12:30 de monorail retour en na een stuk wandelen konden we om 1:30 de camper deur openen en gaan slapen, nadat we Lars te eten gegeven hebben; dit wonderkind heeft de hele strip in de kinderwagen geslapen…gelukkig.

Nu weer op en een mailtje naar jullie en zo op weg naar de Grand Canyon.

 

Groet

 

Denise, Erik en Lars

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan