He he, daar zijn we weer......!

Door Wiefferink, P, De Lutte - 10-08-2008 00:50 Nou mensen in Nederland.
we hebben heel wat bij te praten. Het is nl niet gelukt om eerder op internet te komen. Ons vorige bericht was 8 dagen geleden en we hebben het nodige meegemaakt.
Om met het (enige) negatieve nieuws te beginnen : we hebben onze camper moeten omruilen ivm pech, daarover straks meer.
Het positieve: teveel om op te noemen. Prachtig weer, schitterende natuur, gastvrije mensen, etc, etc. Ook daarover straks meer.

De meeste reisverslagen worden chronologisch gemaakt, maar het lijkt ons beter om gewoon een aantal highlights (en 1 lowlight) te vertellen, zonder dat we ons teveel zorgen maken over de juiste volgorde.
Sander, Anita en Paul zitten hier aan tafel dit verslag te maken. Straks komt er nog wat aanvulling van Marilie en Tijs.

DE CAMPER - de pech
Op zaterdag vertrokken we vanuit Hope in noordelijke richting, Lytton, Cache Creek. Dit is de Trans-Canadian Route.
Onze 27ft camper is voorzien van een slide out. Als je stilstaat kun je een deel naar buiten laten schuiven, waarmee je extra ruimte creeert. Als je stilstaat dus !
Maar - heel verrassend, onder het rijden maakte de slide out aanstalten om "uit te breken". Hij zit aan de bestuurderskant, dus erg prettig is dat allemaal niet. Lichte paniek aan boord, maar de borgstang zat erop dus hij kon er niet echt uit. Gelukkig waren we bij een (primitieve) parkeerplaats en konden dus snel stoppen. Het gele lampje in het dashboard brandde, hetgeen duidde op een storing in het electrische/electronische circuit. Balen dus ! En (natuurlijk) geen bereik op het mobiele netwerk. Onze vacantie net begonnen en daar stonden we, zaterdagochtend, 1100 uur, met onze camper stil ! Dat kon beter. Maar het was inmiddels wel lekker weer. (Positief blijven denken).
Weer een geluk: 300 meter terug was er een tankstation. Dat had met gemak ook 30 km kunnen zijn ...!Hier kon ik (Paul) bellen met Fraserway, de camperverhuurder in Vancouver.
Bernie, van Fraserway, was zeer hulpvaardig en na enige controlevragen concludeerde hij : ruilen !  Maar helaas, hij had geen camper beschikbaar, althans van min 27 ft. Wel zouden er die ochtend een paar worden ingeleverd, dus het verzoek om 1300 uur terug te bellen.
Inmiddels hadden de anderen zich geinstalleerd op de parkeerplaats en rondom was er best het eea te beleven. We waren in de buurt van de Yale Creek, mooie omgeving, dus we konden wat wandelen. We ontdekten nog een soort van kerkhof in de vrije natuur. Om 1330 weer gebeld en er was een camper, 29ft, onderweg zie Bernie. Rond 1730 arriveerde een zeer vriendelijk echtpaar met onze "nieuwe" camper. Alles moest van de ene in de andere camper worden overgepakt en rond 1800 uur waren we weer "on the road".
De camper is groter en eigenlijk beter en comfortabeler. O.a kan onze Sander nu op de bank ipv op de vloer ! We verliezen weliswaar een dag, maar hebben ons toch wel vermaakt.
Omdat we op zondag toch bij Henk en Joke Kuhlkamp willen aankomen, besluiten we de geplande stops bij Revelstoke Park en Glacier Park niet te doen.

Na Lytton wordt het prachtige landschap allengs meer dor en verlaten.
We zoeken een camping. We stoppen bij een RV camping en na enig zoeken komt er een ongeschoren, dikke oude man tevoorschijn. Nee, hij had nog geen andere gasten, wij zijn de enige. Maar gisteren had hij wel 100 gasten. (Conclusie van ons nadien : in geen 100 jaar).
De kosten : 30 Canadese$. Paul geeft hem 100, maar hij kan niet wisselen. Paul heeft wel 25 en biedt hem die aan. Na enig nadenken zegt hij : 1 km verderop is er nog een camping. misschien kun je daar wel beter naar toe gaan. Oke, daar gaan we weer.
En dat was wel een leuke, kleine camping. Hier hebben we de camper neergezet, vuurtje gestookt, gegeten, geslapen.

Zover dit bericht, we gaan met een nieuw bericht door.



 







Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan