Lake Louise : de Beer ! + Icefields Parkway

Door Wiefferink, P, De Lutte - A long time ago Dinsdagmiddag zijn we met Henk en Joke naar Lake Emerald gereden : prachtig "emerald-kleurig" water. De kindertjes hebben hier nog even in gezwommen en Marilie had alle Aziatische oogjes op zich gericht toen ze bevallig van de reling afsprong. Afscheid van Henk en Joke, hoe moeten we ze bedanken ? 

We reden door naar Lake Louise, het meest bezochte meer van Canada. Behoorlijk toeristisch dus. Grote camping, waar je dus absoluut niet verwacht een beer te zien. Maar toch. We staan midden op de camping, schuin tegenover het sanitairgebouw, overkant van de brede weg. Woensdagochtend, Marilie is in het gebouw, de rest zit buiten voor de camper te ontbijten. Ineens wordt er geschreeuwd : BEAR, BEAR. En - echt ongelooflijk - de black bear rent over de straat (dus tussen onze camper en het sanitairgebouw). Marilie kwam net naar buiten en zag hem 10 meter voor zich voorbijrennen. Ook wij zagen hem voorbijkomen en schuin oversteken richting het bos. Veel mensen er achteraan voor fotoos, waaronder Paul. De beer hield zich nog een tijdje op aan de bosrand en Paul heeft hem kunnen "snappen" .

De Icefields Parkway
Een schitterende weg, 230 km lang, alleen maar natuur : gletschers, waterfalls, bergen, sneeuw, rivieren en - yes - weer een beer ! Campings : heel primitief maar wel keurig. Geen receptie, zelf inschrijven, briefje invullen, geld in de envelope. Simpele toilethokjes (ton), bij een rivier of een meer (wassen, zwemmen). En ondertussen heerlijk weer. Bij elke plaats ligt er hout en is er een soort van vuurkorf, dus bbq, kampvuur etc.
Rond 22 uur : lekker lui en moe en naar bedje toe.

De Athabasca gletscher, de Mistaya canyon, de Sunwapta Falls, Peyto Lake, etc, de fotoos en de film zullen het verhaal vertellen.

Woe-Don-Vrij : de Icefields Parkway, 2 overnachtingen : bij de Mosquito Creek en bij het Honeymoon Lake. Vrijdagmiddag aankomst in Jasper, camping Whistler.


Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
11 en 12 december: online infodagen met webinars, live Camper Q&A én persoonlijke adviesgesprekken (Zoom)
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!