di / wo / do

Door Wiefferink, P, De Lutte - A long time ago Howdy Nederland

De 2e poging tot een bericht. We hadden het net zo ongeveer af en toen vloog de verbinding eruit. Weg bericht (denken we).

We hebben twee lekkere dagen gehad in Summerland, in de Okanagan Vallay, 2 dagen zon en strand. Zo hopen we redelijk uitgerust in NL terug te komen.
Vanochtend (donderdag) via een prachtige route zuidwest ri Vancouver gereden en geeindigd in Fort Langley, een historische plaats.
James Douglas heeft in 1858 in deze plaats aan de Fraser River, New Caledonia omgedoopt  (declared) tot British Columbia. Het gebouw waarin dit plaatsvond staat in een soort van openluchtmuseum. En dat hebben we aan het einde van de middag bezocht. De meeste bezoekers waren al weg toen wij binnenkwamen. En na een kwartiertje waren wij 5-n de enige bezoekers. Niet zo'n punt, want de aanwezige acteurs, allen in "1850"-kostuum deden nog wel hun best voor ons. Zelfs de huwelijksvoltrekking zoals die in die tijd plaatsvond, werd nog opgevoerd. Maar hiervoor hadden ze wel 4 volunteers nodig. En dus.....Precies: wij waren natuurlijk aan de beurt.
En zo zijn Tijs en Marilie vandaag in de (on)echt verbonden. Anita en Paul speelden ook een belangrijke rol, want zij moesten cadeaus aanbieden aan het echtpaar. De enige toeschouwer was derhalve Sander, die zijn rol als cameraman met verve vervulde.
Een bruiloft voor een lege zaal....maar wel heel leuk.

Het is hier - op een overigens schitterende camping - nog behoorlijk warm, zo rond de 30C en we hebben nog net het live-radioverslag van de 100 mtr vrij mogen horen, waarin onze favoriete Marleen helaas ver onder haar kunnen presteerde. "Hier heb ik 4 jaar voor getraind" zei Marleen en ze wordt slechts 6e. Nou wij hebben geen 4 jaar hoeven sparen voor deze reis, maar het voelt wel als een gouden medaille, want het was een heel erg mooie vacantie.

Morgen leveren we de camper weer in, dan een paar uur "hangen" op het vliegveld en zaterdagmiddag rond 1730 landt de grijze vogel hopelijk zonder problemen op Schiphol.

Wat vonden wij nu het mooiste van deze reis :
Sander : de gezelligheid, met de camper op reis, Mosquito Creek.
Marilie : de Hoodoo's, het hiken (bergie op, bergie af), Lake Louise, Lake Emerald, de watervallen.
Tijs : Helmcken Falls, de Mistaya Canyon, de Hoodoo's.
Anita : de natuur ! Rivieren, gletschers, watervallen, het gastvrije onthaal van Henk & Joke, de beer op de camping
Paul : de enorme weidsheid, de dagen met Henk en Joke, de Icefields Parkway, de campings in de National Parks

Het is eigenlijk allemaal hartstikke goed verlopen en we hebben een heerlijke vacantie gehad.

Nou, dit is het laatste bericht (waarschijnlijk). Na terugkomst : films en fotoos.

Doei !

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
11 en 12 december: online infodagen met webinars, live Camper Q&A én persoonlijke adviesgesprekken (Zoom)
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!