Dag 8 - Death Valley

Door André en Thea Booi - 23-09-08 21:34
Voordat we echt op pad gaan doen we eerst wat boodschappen in Bishop.
Rond 10 uur rijden we weg richting Death Valley. Dit wordt een rit die meerdere camper verhuurbedrijven afraden om te rijden. Als er iets gebeurt met de camper dan zal er niemand komen helpen. We hebben gisteren al zitten dubben of we dit wel of niet gaan doen en nadat André in het zwembad met iemand heeft gesproken over de mogelijke risico’s hebben we besloten om deze rit toch te gaan rijden.
Rond 12 uur rijden we door Lone Pine, een heel klein plaatsje waar volgens Meta en Wim de lekkerste pizza’s worden gemaakt. We besluiten om er te gaan eten, we waren vanmorgen ook al vroeg met het ontbijt dus het kan wel om dit tijdstip. De naam Pizza Factory belooft niet echt iets goeds maar inderdaad, de pizza was overheerlijk!
Nu echt richting Death Valley. Het gebied doet zijn naam eer aan. Er is hier niets maar dan ook helemaal niets te doen en te beleven en er woont niemand. Maar die natuur!! Het is gewoon niet te beschrijven hoe dit eruit ziet. Veel hoge bergen, rotsen, vergezichten, kale vlaktes waar nauwelijks iets groeit (behalve de planten die lange tijd zonder water kunnen). Echt heel bijzonder en we zijn blij dat we hier doorheen rijden en dit gebied zien. Na 150 miles (ongeveer 230 km) komen we midden in de woestijn terecht op een plaats waar bomen groeien en waar men een soort ressort heeft gemaakt. Er liggen twee campgrounds naast elkaar. De ene is zonder stroom en nauwelijks schaduw voor 12 dollars per nacht en de andere is 29 dollars per nacht met volop stroom. Aangezien het hier rond de 40 graden is hoeven we niet na te denken en gaan dus voor de duurdere camping. Als we eenmaal staan dan verbazen we ons er over hoe dit hier midden in de woestijn allemaal kan. We hebben 50 ampère stroom waardoor we de airco in de camper aan kunnen zetten, wat heel hard nodig is want het is rond de 40 graden. Er is een heerlijk zwembad waar we natuurlijk gebruik van maken.
En dat terwijl er direct buiten de camping geen enkel leven meer is! Jawel, toch wel leven, we zagen buiten al een Kayoto lopen, een soort vosachtige hond die op zoek was naar een prooi.
Op dit moment is het 9 uur in de avond en is het nog 33 graden en het zal vannacht niet afkoelen.
Morgen gaan we op weg naar Las Vegas maar eerst rijden we zeker nog 100 miles door Death Valley.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Er is nog plek! Infodag 20 okt Zwolle, Roadshow 21 okt Breda
Info & aanmelden (vol = vol)
Boek nu al je hotelrondreis voor 2019 met korting
Vraag vrijblijvend een offerte aan en profiteer van 10% vroegboekkorting!