Dag 16 - Monument Valley

Door André en Thea Booi - 01-10-08 18:30
maandag 29 september
 
Na de eenzame fietser uitgezwaaid te hebben doen we eerst snel een boodschap en gaan dan op pad. We rijden over kaarsrechte wegen waar geen eind aan lijkt te komen.
We bezoeken onderweg Goosenecks, een diepe afgrond waar een rivier in grote bochten doorheen loopt. Het lijkt, zoals de naam het al zegt, alsof het een ganzenhals is.
Als we verder rijden is het net alsof we in de verte een stad naderen, we zien hoge gebouwen en een kerktoren maar in werkelijkheid zijn het de rotsen van Monument Valley die in veel gevallen los staan en vormen hebben die lijken op een toren of een groot gebouw.
We rijden vandaag door een gebied waar de Navajo indianen wonen. Ze verkopen overal aan de kant van de weg handgemaakte artikelen. Tinie en ik hebben wat sieraden gekocht en als we afrekenen krijgen we de hele historie van de indianen te horen.
Rond 4 uur komen we aan in het plaatsje Cameron waar twee campings zijn. We zien dat de eerste camping geen sanitaire voorzieningen heeft en rijden door naar de tweede. Beiden liggen direct langs de doorgaande weg. De tweede camping heeft ongeveer 6 plaatsen en ligt direct achter het benzinestation. De toiletten zijn 3 x niks dus gaan we terug naar de eerste camping. We schrijven in en zoeken een plaats met wat schaduw. We douchen voor het eerst in de camper en dat gaat heel goed. De kosten voor de camping zijn 16,01 dollar, zo goedkoop hebben we nog niet eerder gestaan! We zitten tot laat in de avond buiten, het is nog 24 graden.
 
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Er is nog plek! Infodag 20 okt Zwolle, Roadshow 21 okt Breda
Info & aanmelden (vol = vol)
Boek nu al je hotelrondreis voor 2019 met korting
Vraag vrijblijvend een offerte aan en profiteer van 10% vroegboekkorting!