Dag 18 – Flagstaff

Door André en Thea Booi op 06-10-08 06:14
Woensdag 1 oktober

Nou ja, luie dag …….
De wasmachine heeft weer volop gedraaid en het “huis” is weer bewoonbaar dus zo lui was het nou ook weer niet. Na wat gelezen en nog even met Frouke en Femke gekletst te hebben (onze webcam aangezet zodat Femke opa en oma eindelijk weer even zag) zijn we in de middag met de bus naar het centrum van Flagstaff gegaan.
Ik had Frouke min of meer beloofd om naar laarzen te kijken die in Amerika veel goedkoper zouden zijn dan in Nederland.
Het reizen per bus is eigenlijk fantastisch. Je hoeft maar iets te vragen aan de chauffeur en je krijgt alle hulp die maar nodig is. We moesten bijvoorbeeld overstappen op een andere bus en onze chauffeur had al contact gehad met de chauffeur van de volgende bus. Toen we daar instapten werden we welkom geheten en hoefden we niets meer te vragen. Dit keer was het een vrouwelijke chauffeur die ons bij het uitstappunt uitlegde waar we weer moesten opstappen.
Opvallend is ook dat bijna iedereen bij het uitstappen netjes “Thank you” tegen de chauffeur zegt. De chauffeur op zijn beurt zegt iedereen gedag bij het binnenkomen. Daar kunnen we in Nederland nog een groot voorbeeld aan nemen!!
Ook in de supermarkten zeggen ze je allemaal gedag en vragen direct: How are you today? Nou kun je dat overdreven vinden maar het komt wel vriendelijk over. Zelfs als je verderop in de winkel dezelfde bediende tegen komt dan word je weer gegroet. Iedereen vraagt ook waar we vandaan komen en men is oprecht geïnteresseerd.
 
In downtown waren de laarzen niet te vinden. André heeft wel zijn merk spijkerbroek gekocht. In Nederland ongeveer 80 euro en omgerekend hier 25 euro!
Na wat vragen waar we de laarzen konden vinden zijn we weer in de bus gestapt. We troffen dezelfde chauffeuse die ons bracht waar we naartoe wilden en ook direct weer uitlegde waar we moesten opstappen om bij de camping te komen.
Gelukkig vonden we de laarzen en nu maar hopen dat ze goed zijn. Na ergens wat gegeten te hebben stapten we weer in de bus waar we de eerste chauffeur weer troffen. Volgens ons rijden er maar twee chauffeurs in heel Flagstaff!! Tevreden liepen we vanaf de bus naar de camper.
Het wordt weer een koude nacht en daar bereiden we ons op voor!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vragen voor je vertrekt? Kom naar de Presentatiedag in Zwolle op 16 juni!
Info & aanmelden
Boek nu al je Cruise America of Cruise Canada-camper voor 2019!
Profiteer van 15% vroegboekkorting!
Nu al een camper boeken voor 2019 van Road Bear!
Bekijk de kortingen & vraag een offerte aan
Rondreis of One Way in Canada? Boek een Relocation of Seasonal Special van Canadream!
Prijzen & vertrekdata
30% korting op Escape campervans bij Miami of New York Special!
Bekijk de special
Cruise America heeft weer een wegbrengspecial!
Prijzen & voorwaarden