Dag 20 – Salton Sea

Door André en Thea Booi - 06-10-08 06:21
vrijdag 3 oktober

We vertrekken om 8 uur, het wordt vandaag een lange reisdag. We moeten ongeveer 450 km rijden om bij een klein dorpje aan de Salton Sea te komen. We gaan eerst een flink stuk door behoorlijk hoge heuvels, dat is dus weer stijgen en dalen.
Daarna rijden we door de desert en zien flinke zandstormen. In dit gebied groeien allerlei soorten cactussen wat op zich al een mooi gezicht is. Wij rijden ook een stuk over de highway waar veel enorm grote vrachtwagens rijden. Op een parkeerplaats waar we een broodje eten heb ik gemeten hoe lang deze vrachtwagen zijn. Ik kom tot 22 meter!
Als we eenmaal de highway afgaan rijden we door een gebied wat een beetje sinister aandoet. De heuvels zien er heel anders uit dan alle heuvels en bergen waar we tot nu toe langsreden. We komen uit in een vlakte waar weer veel sinaasappelbomen staan. Na nog een aantal mijlen rijden komen we in het gehucht Oasis en ook de camping heet zo.
Het blijkt een prachtige camping te zijn. Niet groot maar er zijn mooie plaatsen en er is een zwembad!!! Aangezien het buiten tegen de 40 graden is besluiten we al heel snel dat we hier wel twee nachten willen staan. Nadat we inschrijven krijgen we van het beheerders echtpaar direct een rondleiding. Helaas kunnen we hier niet met de creditkaart betalen (voor het eerst sinds we in Amerika zijn) dus moeten we ietsje verderop eerst geld pinnen. Na het voor vandaag verdiende pilsje gaan we zwemmen. We krijgen de indruk dat we hier alleen op de camping staan dus ook het zwembad is voor onszelf.
Thea kookt vandaag eten voor ons vieren en Tinie verzorgt een voorgerecht.
Op het moment dat de tafel gedekt is en Tinie het voorgerecht op tafel heeft gezet begint de sproei installatie vanuit alle hoeken alles nat te spuiten. Onze tafel stond er middenin dus iedereen kan raden hoe dat eruit zag. Alles was nat!! Snel hebben we de tafel en de stoelen opgepakt en zijn op het pad verder gegaan. Aad is naar de beheerder gegaan om te vragen of de installatie uitgezet kon worden maar de wat oudere man zei dat de computer dit regelde en niet hij!
We hebben heerlijk gegeten en hebben tot laat buiten gezeten, het bleef tegen de 30 graden!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Er is nog plek! Infodag 20 okt Zwolle, Roadshow 21 okt Breda
Info & aanmelden (vol = vol)
Boek nu al je hotelrondreis voor 2019 met korting
Vraag vrijblijvend een offerte aan en profiteer van 10% vroegboekkorting!