Dag 21 – Oasis

Door André en Thea Booi - 06-10-08 06:25
zaterdag 4 oktober

Tegen 9 uur staan we op en als we naar buiten kijken blijkt het behoorlijk bewolkt te zijn. De temperatuur is goed dus we raken niet in paniek. Na ruim een uur zien we steeds meer blauw in de lucht en al snel is de hemel weer strakblauw en stijgt de temperatuur naar ruim 30 graden. Ik besluit om te gaan zwemmen en zoals ook gisteren heb ik een privé zwembad. We hebben vandaag echt een luie dag. We lezen, zwemmen nog een keer en maken een wandeling naar het meer, de Salton Sea. Dat blijkt toch verder dan we gedacht hadden en in deze warmte maken we nog een klein ommetje en keren snel weer terug.
Op de camping staan sinaasappelbomen en palmbomen waar hele grote trossen dadels aan groeien. Volgens Aad worden deze dadels gebruikt voor het zaad maar de beheerder van de camping weet ons te vertellen dat het wel degelijk om echte dadels gaat en laat ons een paar dadels proeven. Ze zijn heerlijk. De sinaasappels die al rijp zijn mogen we zelf pukken. Dat hebben we gedaan, ze zijn lekker zoet maar nog wat droog. December is pas de oogstmaand voor de sinaasappels dus het is begrijpelijk dat ze nog niet helemaal rijp zijn.
De oase blijkt een klein paradijsje te zijn. Het ziet er allemaal mooi uit, het sanitair is superschoon, het zwembad heerlijk dus wat willen we nog meer.
Eén nadeel van deze streek is het volgende.
’s Middags steekt er in de woestijn een flinke wind op en wordt al het zand meegenomen de lucht in en ontstaan er zandstormen. Het is een vreemd gezicht. Het uitzicht over de heuvels verdwijnt en we zien een waas van zand. Ook het zwembad op de camping wordt afgedekt vanwege de zandstormen.
De beheerder vertelde dat het de laatste drie jaar niet meer geregend heeft. Als ik vertel dat ik vanmorgen een sms-je vanuit Nederland heb gekregen waarin stond dat het vandaag, na 5 dagen regen, een droge dag was, gelooft hij ons bijna niet.
Vanavond moeten we oppassen want de sproei installatie gaat op de vaste computertijd weer aan!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
NIEUW! Voordelige camperwegbrengspecials El Monte en Road Bear maart/april 2019
Info & prijzen (op = op)
Boek nu al je hotelrondreis voor 2019 met korting
Vraag vrijblijvend een offerte aan en profiteer van 10% vroegboekkorting!
Boek nu al je camper voor 2019
Vroegboekkortingen tot 17%
Rondreis of One Way in Canada? Boek een Relocation of Seasonal Special van Canadream!
Prijzen & vertrekdata