10 september – Bozeman naar Yellowstone National Park

Door Mir en Jorn - A long time ago We vertrekken vandaag op ons gemak. Noodgedwongen, want een vriendelijke Amerikaan – contradictio in terminis? – wijst ons erop dat we beter niet kunnen gaan rijden, aangezien we een kapotte achterband hebben. Fijn is dat… gelukkig wordt na een telefoontje met de hulplijn van Cruise America een snelle en goede oplossing gevonden en hebben we nog voor de middag een monteur op bezoek gehad die onze band heeft gerepareerd.
Het laatste stukje rijden is niet lang en we hebben alle tijd om ter plekke onze RV te installeren. Maar niet voordat we nog even het dorp West Yellowstone ingegaan zijn om informatie in te winnen over het Park, een Nationale Parkpas te kopen en een erg lekkere verlate lunch te eten (tortilla wraps met vanalles en nog wat, en alles vers en gezond). We gaan nog een paar uurtjes met de RV het Park in om al wat te verkennen en natuurlijk om al wat wilde beesten te zien. We hopen op beren en elanden, maar we weten dat er ook bizons, wapiti’s, elks (volgens een Amerikaan zijn dit de rendieren van Santa, maar ik weet nog steeds niet wat het juiste Nederlandse woord ervoor is. Tot dusver heb ik überhaupt steeds gedacht dat een moose en een elk een en hetzelfde dier waren, namelijk een eland. Maar een moose is dus de enige die aanspraak mag maken op die “titel”), zee-arenden, wolven enz. zitten. Er moet dus genoeg te zien zijn.
En we krijgen ook al meteen onze eerste bizons en elks te zien. Supergaaf. Dat belooft wat voor morgen. We vertrekken net voor het donker naar de camping en zorgen dat we goed uitgerust zijn om morgen in alle vroegte (6 uur gaat de wekker) op te staan. Op die manier hopen we vooral op tijd te zien om de meest schuwe dieren te treffen door andere bezoekers voor te zijn. De dag erna zal echter blijken dat geen van beide doelstellingen echt zal lukken door deze tactiek toe te passen…
Maar we gaan niet slapen voordat Mir me met de voor nog geen 10 dollar gekochte tondeuse nog even de haren gemillimeterd heeft: 6 om precies te zijn. Het bevalt me meteen.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!