29 september – San Francisco

Door Mir en Jorn - A long time ago

De laatste dag in San Francisco voordat we het vliegtuig naar huis nemen. Vandaag zijn we op een missie. Mir wil nog een spyder kopen, een stukje hardware voor de pc dat in combinatie met wat calibratie software volgens haar onmisbaar is voor haar fotozaak. Het zorgt er immers voor dat je beeldscherm altijd de juiste kleuren weergeeft en dus dat je de juiste kleuren voor je foto’s kiest tijdens het bewerken. Enige nadeel is dat die spyder alleen in een iets mindere buurt van San Francisco te krijgen is. We nemen de bus en moeten 2x overstappen. Maar de reis gaat gewoon goed en ook de achterbuurt waar we doorheen komen valt goed mee. En onze inspanning wordt beloond: we vinden waar we voor kwamen. Voldaan vertrekken we weer met de bus naar het centrum. Het is al half twee als we daar zijn aangekomen. ’s Middags gaan we nog naar Chinatown. Eerst halen we dim sum in een tentje waar er geen enkele vertaling noch afbeelding te vinden is van hetgeen er op het menu staat maar waar het wel stikt van de Chinezen. Geen toerist te zien en dat is voor ons eigenlijk aanwijzing genoeg om te concluderen dat het hier vast en zeker goed eten is. En het blijkt in ieder geval goedkoop. Voor 8 dollar hebben we 2 loempia’s (die herkenden we wel), een bakje met miehoen, een bakje met varkensvlees in een of andere marinade en een bakje met kip met broccoli. Het is allemaal erg lekker en we peuzelen het op ons gemak op met de chopsticks die we erbij gekregen hebben, en natuurlijk zittend in een heerlijk zonnetje. Daarna stropen we heel Chinatown af en lijken geen winkel over te slaan. We kopen nog wat spulletjes, waaronder een muziekdoosje van Hello Kitty voor Zoë. Het is roze en we vinden het echt wat voor een meisje. Nu hopen dat het in de smaak valt natuurlijk. Voor Tom en Niels hebben we al eerder twee honkbalsets gekocht van Cars, in de Disney winkel in Las Vegas. Of papa en mama daar net zo blij mee zullen zijn is maar de vraag…

De laatste dag van onze vakantie is weer een mooie, en we hebben er al zoveel gehad. Ik ben blij dat ik alles – misschien iets te uitvoerig voor de lezers – opgeschreven heb, want het is onmogelijk om je alles te blijven herinneren. Als ik 2 dagen niets geschreven heb lijk ik alweer dingen vergeten te zijn. En dat is iets wat ik absoluut niet wil. Daarvoor is deze vakantie te bijzonder.

We sluiten de dag, of eigenlijk deze vakantie, af met ons vieren in het Italiaanse gedeelte van San Francisco. Daar eten we bij een Italiaan werkelijk voortreffelijk. Het is een mooie afsluiting in stijl.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!