Arches en raften op de Colorada river deel 1

Door Ferry en Mariëlle - 13-09-2008 17:23 Weer even een update vanuit het warme Moab. Donderdag zijn we naar Arches gegaan, een prachtig park vol met natuurlijke bogen. Het was die dag erg warm, raar weer. We waren van plan om een wandeling te maken naar delicate arches, maar toen we daar stonden en de hitte voelde waren we er snel klaar mee. Gelukkig zijn er in Amerika veel mensen die er zo over denken, dus er zijn altijd wel een paar vieuwpoints waar je gemakkelijk naar toe kunt lopen en dat hebben we dan ook gedaan.
Toen we terugkwamen zijn we even lekker gaan zwemmen even afkoelen....
Daarna zijn we Moab ingegaan op zoek naar een bedrijf wat rafttochten organiseert. Nou, die zijn er hier genoeg, maar welke is goed? Op een bepaald moment waren we het zat....we hebben een beslissing genomen. Een serieuze whitewaterraft in Westwater, Colorado River, of eigenlijk een zijrivier daarvan.
Vrijdagochtend stond de wekker om 6.00 uur...om 7.00 uur werden we opgehaald. We mochten niets meenemen...je kan alles verliezen. Gelukkig hadden we een droogzak uit Thailand bij ons en daar hebben we toch onze filmcamera ingestopt en een wegwerp onderwatercamera. Dom dom dom, onze digitale onderwatercamera lag nog thuis. We werden opgehaald door een oude Amerikaanse schoolbus vol met stoere mannen. En twee vrouwen.... "Hey, you two, gone make a whitewater raft....hahaha" Toen kregen we een verklaring onder onze neus geduwd. Die moesten we tekenen. Of we ons realiseerde dat we hieraan dood konden gaan....Amerika....willen geen verantwoordelijkheid. Nou, ja, tekenen maar want uitstappen was ook niet meer gemakkelijk. De bus denderde door de landweggetjes, met 3 boten op een kar erachter. Na bijna 2 uur rijden mochten we gaan '" inschepen". Het eerste stuk van 2 uur was rustig, prachtig, door de canyon heen. Fer heeft een rapid klasse I gezwommen, prima allemaal. Toen de lunch, en de instructies...Mariël wilde het liefst weg. Wat te doen als...je uit de boot valt, je langs de kant achter blijft. Wat je naar elkaar moet seinen als je echt in nood bent enz. enz. En toen bedachten de Amerikanen dat het wel gezellig zou zijn als Fer met nog 5 anderen in een roeibootje zou gaan, met een guide, maar zonder Jeltje....voor het echte werk zullen we maar zeggen. Gelukkig besloot hij om toch samen in een boot te gaan.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan