Yosemite en aankomst San Francisco

Door Ferry en Mariëlle - 26-09-2008 05:45 We hebben weer internet en wel op onze hotelkamer. Een mooie kamer, prima hotel, alleen in een verkeerde wijk. Wel centraal gelegen, alles op loopafstand te bereiken, maar ´s avonds nemen wij een taxi...vul de rest zelf maar in. Als je de Wallen en Charlois optelt, dan komt het in de buurt. Weer van het ene uiterste in het andere. Even overwogen om op zoek te gaan naar een ander hotel, maar het hotel is erg mooi en er zijn veel toeristen...dus met een beetje oppassen moet het goed gaan. En de taxi en shuttlebus is een prima oplossing. Maar....als we het vooraf hadden geweten, dan wat Tenderloin zeker niet onze keus geweest.....

We hebben net gelachen, we liepen op Union Square....zo'n beetje alle dure winkels zitten daar. Heerlijk op een terrasje gezeten en en wijntje gedronken. Komt er een nette dame voorbij gewandeld en er loopt een hoertje, net Julia Roberts in Pretty Women. Het hoertje roept veel te hard: "Oh I like your clothes, I like your outfit". Die dame wist niet waar ze kijken moest...heerlijk!

Yosemite was mooi! Een valley, waar veel te beleven is. We hadden een camping midden in het bos, zonder elektriciteit en water. Dus de laatste twee dagen was het `behelpen`.. ´s Avonds maakten we een flink vuurtje om de beren op afstand te houden. Overal in het park wordt je gewaarschuwd voor beren. Het eten moet in foodlockers en alles is erop gericht om ervoor te zorgen dat je geen beren tegenkomt. We hebben geen beren gezien, wel een wolf, vlakbij de camping. We hebben gewandeld en de rotsklimmers op de wanden bekeken. Eén middag hebben we een tour gemaakt met een ranger in een open tram door de valley. Hmmm, we kwamen in de tram met een groep bejaarden uit Calafornië...oh great, oh amazing, oh fantastic. Op een uitkijkpunt verloor een van de dames haar oorbel, Fer klom over de rand en sprong naar beneden en kon gelukkig bij de oorbel. De dames werden gek....God bless you, God bless you. "And America", zei Fer, wat hebben we gelachen. Aan het einde van de tour kreeg Fer 20 dollar van de dames, hij wilde het niet aannemen, maar ze stonden erop. Als iedereen op de wereld nou eens zo goed zou zijn voor oude dames..... We hebben een heerlijke middag gehad. Dat was gisteren, vanochtend hebben we de camper opgepoetst en zijn we naar San Francisco gereden. Een flinke rit, maar het ging goed. Met alle plattegronden en kaarten is het ook gelukt om het camperverhuurbedrijf te vinden. Daarna zijn we dus even lekker de stad ingegaan. En heerlijk gegeten bij een Italiaan.
Nu uitgebreid douchen....en dan slapen in een normaal bed. Dat lijkt lang geleden.

Morgen willen we gaan fietsen over de Golden Gate Bridge en voor 's avonds staat Alcatraz op het programma. We gaan nog even door dus en genieten nog even van de laatste dagen USA...want de shuttle naar de luchthaven is ook al besproken.....Al willen we er allebei nog even niet aan denken.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan