19-09: Yosemite NP

Door Leon en Puck - A long time ago

Omdat wij een van de vele trails wilden lopen, vroeg op gestaan om op tijd de Yosemite valley shuttle te nemen. Deze shuttle dienst brengt iedereen gratis door de vallei en rijdt de hele dag door rondjes. Bij de tour kiosk bleken we helaas al aan de late kant te zijn. We konden pas met de bus van 13:30 naar Glacier Point. Echter niet getreurd en toch maar kaartjes gekocht. Gelukkig viel er tot die tijd nog genoeg te doen. Zo zijn we eerst bij de Lower Falls gaan kijken, Falls (waterval) is hier trouwens niet het goede woord. Er kwam geen drubbel water naar beneden.

Daarna een tweede shuttle bus genomen richting El Capitan. Helaas reed de shuttle bus niet helemaal de normale route en moesten wij dus noodgedwongen al onze eerste langere wandeling van de dag maken.

Op El Capitan waren verschillende mensen druk bezig met bergklimmen. (niet te zien op deze fotos)

Via een kleine tussenstop in de camper voor de lunch om 13:30 met de bus onder eg gegaan naar Glacier Point. Vanaf dit punt heb je een prachtig overzicht over de hele vallei.Tevens begint hier de door ons te lopen trail.De eerste kilometers nog vol goede moed maar na een dikke 7 km stijl bergaf met haarspeldbochten en alles was de lol er toch wel een klein beetje af. Gelukkig was de finish toen al bijna in zicht.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!