26-09: Monument Valley

Door Leon en Puck - 27-09-2008 07:30

Vanochtend via de WIFI verbinding op de campging (erg handig!!) nog even gecheckt of we een reactie hadden op onze reserveringen van gisteren. (nog) niet dus! Op de bonnefooi dus maar richting Monument Valley. Op de kaart(en) die wij bij ons hebben stond echter niet al te goed aangeven waar het nou precies was. Monument Valley is erg groot. Maar extra goed op de borden letten dus. Gelukkig lag het eerste deel van de reis voor de hand en was werd het daarna via de borden langs de weg wel goed aangegeven. Bij aankomst in Momument Valley bleek het weer wat tegen te vallen. Enkele spatjes regen en verder veel bewolking.Gelukkig was de persoon van Simpson trailhandlertours zo gevonden en konden we de door ons gewenste excursie volgen (weliswaar iets duurder dan de website aangaf). Met een omgebouwde pickup truck gingen we het park in. Met niet meer dan een zandpad met hier en daar rotsen als ondergrond was het hotsen en botsen achterop de pickuptruck. Eerst even het gedeelte van het park verkennen waar alle excursies naartoe gingen. Echter al snel lieten we dit gedeelte achter ons en gingen via het besloten gebied naar de echt mooie stukken. Ook hier Arches (net als in Arches NP), maar ook rotstekeningen van rond 1050 en allerlei rotsen die met een beetje fantasie dan weer op iets anders leken. Zoals bijvoorbeeld de submarine.
 


Elke rots en arch heeft hier een naam dan wel uit het verleden danwel omdat hij/zij op iets lijkt.  Zoals: Eye of the Sun
Het weer knapte ondertussen flink op. Mooie blauwe luchten met hier en daar wat witte wolken. Plaatselijk ook wat rode plekken maar die waren alleen te vinden op onze armen en gezichten. Zo hebben wij in totaal bijna 3 uur samen achterop de truck gezeten. Blijkbaar waren er geen anderen die voor de lange tour gekozen hadden. Best fijn zo'n privetour. Een prachtige excursie en ook veel mooie foto's gemaakt.

Na de tour was de door ons geboekte camping snel gevonden. Deze lag op nog geen 6 mijl van de parkingang. Lekkere douches. Prima om even al het stof uit onze porieen te wassen.


 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan