01-10: San Diego (dag 1)

Door Leon en Puck - 03-10-2008 05:34

Omdat het vandaag 27 graden en volledig zonnig zou worden hadden we gisteren al besloten dat we vandaag naar de USS Midway, een tentoongesteld vliegdekschip, zouden gaan. Iets waarvan ik (Leon dus) altijd al heb gezegd dat ik er heel graag eens een kijkje op zou willen nemen. Best impossant zo'n vliegdekschip, en dan is de Midway in de huidige tijden nog maar een van de kleinere. Toch meet hij nog steeds bijna 300 meter in lengte. Het schip heeft van 1945 tot 1992 dienst gedaan met als laatste taak in de eerste golfoorlog. Na het betalen van de entree kregen we een "audio toer" uitgereikt, hiermee kun je voor elk tentoongesteld item, via een koptelefoontje, horen waar het voor diende of wat er in de betreffende ruimte gebeurde. Na een kleine 4 uur door nauwe gangen, op steile trappen en met gevaarlijk lage balken, hadden we alle punten op de rondleiding gehad. Je krijgt zo een prima idee van het leven aan boord van een vliegdekschip. Ook hebben we vele interessante plekken van de boot gezien (de hangar, de kombuis, het dek, de brug etc etc). Hier onder wat foto's.

De USS Midway aan de kade


De slaapvertrekken voor de gewone matrozen (Ja ja er staan hier echt veel bedden)Alle kabels zitten in het zicht om ze makkelijker te kunnen vervangen als ze stuk gaan.Zouden alle knopjes in de juiste stand staan? Heb je Top Gun gezien dan moet je hem herkennen. De F14 Tomcat, hier met de vleugels helemaal naar achter geklapt. Deze stand geldt alleen voor het op het dek en in de hangar. Zo wordt er niet mee gevlogen.Een A7 op de 'lanceerplek'  aan de katapult (het dek is helaas dichtgelast voor het gemak van de bezoekers)Een E-2 radar vliegtuig.

Na het culturele (we zijn nog nooit zo lang in een museum geweest) was het tijd voor het relaxen. Met de tram, die ze hier trolley noemen, op naar een van de vele winkelcentra die San Diego rijk is. Na een hapje eten en het voorbij lopen van wat winkels die ons toch niet zo konden interesseren maar lekker een filmpje gepakt. We zijn naar Eagle Eye geweest, een leuke popcorn actiefilm (met een bigbrother is watching thema). Morgen ons laatste daggie hier en dan op naar de oostkust!
 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan