06-10: Washington DC (dag 3, Museumbezoekjes)

Door Leon en Puck - 13-10-2008 23:41

In Washington stikt het van de musea en momumenten. Een deel ervan hadden we de vorige dag al gezien (van buiten) een deel gingen we deze dag echt bezoeken. Als eerste stond op de planning het Holocaust Museum. Een museum wat zoals de naam al doet vermoeden verslag probeert te doen van de gruwelen van de Nazi-tijd. Het belicht hiertoe de hele periode vanaf de opkomst van Hitler tot en met de capitulatie van Duitsland. Met deels schokkende beelden / foto's en gebruiksartikelen uit deze periode zijn meerdere exposities ingericht over het leed wat de mensen is aangedaan. Erg indrukwekkend.

Na het bezoek aan het Holocaust museum zijn we naar het 'Washington Monument' gelopen. Hier konden we kiezen tussen wachten tot we naarbinnen konden of voor kaartjes voor later op de dag. We hebben voor het laatste gekozen en zijn eerst naar het 'Smithsonian Air & Space museum' gegaan. Voor de liefhebber van lucht- en of ruimtevaart een must-see museum. Vele vliegtuigen en ruimtevaartspullen uit allerlei periodes staan hier tentoongesteld. Zo is er onder andere een expositie over de 'the race to the moon' maar wordt ook via speelse experimenten duidelijk gemaakt hoe vliegtuigen uberhaupt kunnen vliegen.

De X1, het eerste vliegtuig dat sneller dan het geluid vloog:


De X15, het vliegtuig dat op dit moment het snelheidsrecord in handen heeft (7297 Km/uur):


Een schaalmodel van de space shuttle:


Na dit museum en een hapje eten bij de MacDonalds( je moet er toch één keer geweest zijn in de VS ) zijn we teruggelopen naar de Washington Momument. Deze pilaar/obelisk is er neergezet ter nagedachtenis aan George Washington. Binnenin zit een lift zodat je naar de top van dit 166 meter hoge gebouw kan. Via een paar raampjes heb je vervolgens een prachtig uitzicht over de stad washington. Deze raampjes mochten trouwens wel eens wat vaker schoongemaakt worden.

Hiermee zat onze culturele dag er wel op en zijn we 's avonds in het europees aandoende Georgetown een lekker hapje gaan eten.
 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan