02. 31 augustus: Toronto

Door Gerard en Irene van Daalen - A long time ago
Toen Irene om even voor vijf uur naar de WC ging en ik volgde, lukte het mij niet meer om in slaap te komen. Ach, we hebben ruim 9 uur geslapen. En dat geeft mij de tijd om dit reisverslag te tikken.
 
Vandaag, 31 augustus, zullen Irene en ik in ieder geval naar Toronto gaan om daar de attracties te gaan bekijken. Maar eerst een lekker ontbijtje en dat is Tineke wel toevertrouwd.
 
Op weg naar Toronto over Highway 401, afslag Yorkdale Mall. Aldaar geparkeerd en toen Wilma nog even moest toiletteren (de Chinees had meer met haar gedaan dan verwacht) zijn wij een eerste koppie koffie gaan halen. Volgens leen slootwater, maar ik heb veel erger meegemaakt in de States.
 
Met de subway naar Union Station, gelopen naar de haven en aldaar een hop-on-hop-off dubbeldekker genomen en Toronto vanaf het bovenste dek van de bus aanschouwd. Yonge street viel me wat tegen: een beetje vergane glorie, hoewel de folders spreken van het bruisende hart. Ik heb wel veel sexshops gezien, misschien bedoelen ze dat met bruisend?
Nee, dan zijn er andere wijken veel populairder. De bloor wijk: daar wemelt het van luxe kledingmerken. Dolce en Gabbana in aparte winkels tegenover elkaar. En de plastische chirurg ernaast! In het entertainment district: veel restaurants, musicalzalen.
 
Nu had Wilma al een dag niet gerookt en zij werd met de minuut chagrijniger, dus je begrijpt dat we haar in de loop van de middag hebben gesmeekt om alsjeblieft weer te gaan roken, zodat onze vakantie nog een beetje leuk zou blijven.
Zij wilde winkelen en de andere drie vonden het leuk wat van de stad te zien. Dat gaf wat spanning.
 
We kwamen Spadina Avenue en Spadina road tegen. Spadina avenue spreek je op zijn Amerikaans uit: flink knauwen en het moeilijk uit je strot laten komen: Spudieeeena. Toen de bloor wijk erbij gebouwd werd en de upper class wilde laten zien dat ze anders waren dan het klootjesvolk op Spudiena evvenjoe hebben ze besloten het verlengde van de Avenue Spadina Road te noemen, nu op zijn Engels.
 
Bij Casa Loma ook even een stop gemaakt om te fotograferen. En bij het oude en nieuwe stadhuis maakte de bus zelf een fotostop van een kwartier.
 
Bij de CN tower aangekomen bleek er een rij van van 1 uur en drie kwartier te zijn. We besloten om dat maar niet te doen. Na het copieuze ontbijt hadden we de hele middag geen erge trek. Nu het half drie was, zijn we gaan snacken en bij toeval kwamen we een fritestent tegen, die ook nog mayonaise had en het bleek in de buurt van onze mayo te liggen en niet die zure Amerikaanse te zijn. Volgens Leen waren het andere aardappelen en het geheel zag er nogal verdreuteld uit. Toch heb ik alles op.
  
We zijn naar de Steamwhistle brewery gegaan, hebben drie tickets voor de rondleiding besteld en Wilma met wat dollars weggestuurd om sigaretten te halen. Toen we onze eerste sample kregen (=een pilsje) waren we alle drie net zo gelukkig als Wilma op dat moment was!
 
De rondleiding was wel interessant, de biertjes interessanter. Ze smaakten uitstekend. Bij de tickets van $8 hoorde een flesopener en bij die van $14 een 6-pack. De twee sixpacks en de opener zorgden voor wat sjouwwerk, maar zouden later nog veel plezier opleveren.
 
Parkeren bij Yorkdale mall is niet nodig, want de subway met zijn vieren berijden kost 20 dollar en parkeren in het centrum voor ongeveer 12 dollar. Als de rit naar het centrum niet te traag verloopt, is het voor ons toeristen dus handiger om gewoon in het centrum te parkeren.
 
’s Avonds zijn we naar een sports restaurant geweest en hebben daar smakelijk gegeten. Terug in Halton Hills bleken de muggen te sterk voor onze strakke lijven en zijn we naar binnen gegaan, hoewel het de hele dag zo’n 27 graden was en op dat moment nog steeds aangenaam. Vervolgens heeft neef Leen de drankvoorraad gecheckt op lekkere drankjes. Ik koos een Souther Comfort 100 proof uit. De fles was 7 jaar geleden in de States gekocht en was 50% alcohol. Ik schonk een bodempje in voor Leen en mij. Wat een lekker, maar gevaarlijk drankje zeg! Je slaapt er in ieder geval goed van!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!