04. 2 september: Niagara Falls

Door Gerard en Irene van Daalen - A long time ago
Vandaag begon onze echte reis, richting Niagara Falls. Onderweg zijn we gestopt bij Niagara on the Lake, een leuk oud dorpje. De winkels zien er uit als 100 jaar geleden en de straten zijn voorzien van veel kleurige bloemen.
Hier hebben we Wilma haar favoriete ding laten doen, shoppen. En het mooie is dat ze niets heeft gekocht! Ik heb een sigarenwinkel voor Leen gevonden en hij heeft daar vijf mooie (dure) Havana sigaren gekocht. In de supermarkt naast de sigarenwinkel kochten we cola, volkoren broodjes, boter, ham en kaas. Vervolgens zijn we naar het Ontario Lake gereden en hebben daar gepicknickt.
 
Na de lunch vertrokken we richting Niagara Falls, een kort stukje met vele ‘scenic views’. Aangekomen bij het hotel hebben we snel alle bagage in de kamer gezet en zijn we met de auto terug gereden naar even buiten de stadsgrenzen. Daar bevindt zich de Helicopter tours. Daar zijn we ingestapt en hebben een tien minuten durende helicoptervlucht gehad boven Niagara Falls. In één woord: geweldig! Wilma stond bij de start nog doodsangsten uit (zie mijn foto’s op picasaweb.google.nl/gpjvandaalen) maar het uitzicht was verpletterend. En het leuke was, dat wij drieën de Falls nog niet hadden gezien. De toelichting via de koptelefoon was in het Hollands, dus konden we alles goed volgen. Geweldige foto’s geschoten en ik ben benieuwd naar de video, die Irene heeft gemaakt op de stoel naast de piloot.
 
Vervolgens de auto geparkeerd en met Maid of the Mist boot naar de watervallen gevaren. Gelukkig hadden we plastic regenjassen gekregen, dus echt nat werden we niet. Indrukwekkend om al dat water naar beneden te zien komen en de enorme kracht en geluid van al dat water.
 
Daarna de boulevard afgelopen naar de Canadian Horseshoe Falls. Onderweg leuke foto’s gemaakt, ook een groepsfoto gemaakt door een Hollandse dame (veel Hollanders kwamen we tegen). Bij deze waterval naar ‘Journey behind the falls’ gegaan, maar dat viel wat tegen.
 
’s Avonds naar het casino gegaan en van het All-you-can-eat buffet gegeten. Het was heel lekker, maar die in Biloxi drie jaar geleden was nog unieker.
Vanuit de rookplaats de gekleurde Falls aanschouwd en vervolgens naar het hotel gegaan om een afzakkertje te drinken voor de kamer. Het weer was nog steeds geweldig.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!